Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O recolta generoasa in Brazilia ar scadea pretul la porumb

o-recolta-generoasa-in-brazilia-ar-scadea-pretul-la-porumb

Analistii estimeaza o scadere a pretului porumbului pe piata mondiala, fapt datorat celei de-a doua recolte de porumb din Brazilia (safrinha), care pare destul de promitatoare. Acestia prevad o competitie agresiva pe piata porumbului, intre producatorii din SUA si cei din Brazilia.


Dupa cum estimeaza analistii, cea de-a doua recolta de porumb (safrinha) va fi mai mare decat prima(safra), lucru datorat ploilor din ultima perioada. Astfel, productia de porumb a Braziliei, din acest an, va ajunge la aproximativ 80 de milioane de tone.

Lipsa secetei din Parana, stat cu cea mai intinsa safrinha din tara, constituie un avantaj in dezvoltarea culturilor, iar dupa previziunile meteorologice din perioada urmatoare, sunt asteptate ploi in zona.

In mod normal, prima recolta de porumb(safra) din Brazilia, este distribuita pe plan intern, iar cea de-a doua recolta(safrinha) merge spre export.
Dupa cum sustine economistul agricol, Paul Deane, de la Australia and New Zealand Bank (ANZ), recolta bogata din tara va forma in acest an „un exportator de porumb de dimensiunile SUA pentru perioada noiembrie-decembrie”.
Tot in aceeasi perioada, noiembrie-decembrie, se inregistreaza cele mai mari exporturi de porumb din SUA.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


O noua forta in crestere pe piata internationala a porumbului, de luat in calcul, este exportul de porumb din Ucraina.
Asadar, in lunile noiembrie-decembrie, cele trei tari (SUA, Brazilia si Ucraina), vor putea oferi consumatorilor peste 8 milioane de tone de porumb.

Analistul Paul Deane, estimeaza o scadere drastica a cotatiei porumbului la Chicago trimestrul 4 din acest an, de pana la 5 USD/bushel (aproximativ 150 de euro/tona), o cotatie care nu a mai fost inregistrata din octombrie 2010.





Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016