OMM: Gazele cu efect de sera, nivel record in 2018
Publicat la data de 27 Nov. 2019 in:
Diverse Organizatia Mondiala a Meteorologiei (OMM) anunta ca gazele cu efect de sera au ajuns la un nivel record in 2018, iar masuratorile efectuate in 2019 nu arata imbunatatiri.
Un raport intocmit de OMM arata cresteri constante de particole care conduc la inasprirea efectului de sera. Conform specialistilor, concentratia media a dioxidului de carbon a ajuns la 407,8 ppm in 2018 fata de 405,5 ppm in 2017.
Pentru a intelege cat de dramatica este interventia umana asupra mediului si, mai ales, pentru a observa modificarile compozitiei chimice a atmosferei privim inspre anul 1750. Acum aproximativ 300 de ani in urma, nivelul de dioxid de carbon era cu 47% mai scazut!
WMO a aratat intr-un comunicat ca "exista numeroase indicii" ca cresterea nivelului de CO2 in atmosfera "are legatura cu carburantii fosili".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Publicarea buletinului WMO, care este agentie a ONU, a avut loc inainte de summitul pentru clima COP25 de la Madrid, care va avea loc luna viitoare.
"Nu exista niciun semn de incetinire, cu atat mai putin de scadere a concentratiei de gaze cu efect de sera in atmosfera, in pofida tuturor angajamentelor asumate in Acordul de la Paris referitor la Schimbarile Climatice", a declarat Petteri Taalas, secretarul general al WMO.
"Trebuie sa transpunem angajamentele in actiune si sa crestem nivelul de ambitie, pentru binele omenirii", a explicat Taalas.
Acordul de la Paris a fost convenit la summitul COP21 din decembrie 2015. Pe langa angajamentul de a face ca incalzirea globala sa fie de sub 2 grade Celsius peste nivelul pre-industrial, liderii mondiali au mai convenit sa faca eforturi pentru a limita cresterea temperaturii la 1,5 grade Celsius.
Acordul a inregistrat un regres pe 4 noiembrie, cand secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a anuntat ca tara sa a inceput procesul de retragere.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>