Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oportunitati de export pe pietele terte

oportunitati-de-export-pe-pietele-terte

Documentul in baza caruia producatorii romani de carne vor putea exporta in China va fi semnat vineri de catre autoritatile veterinare din aceasta tara si de reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).


Presedintele institutiei, Vlad Manastireanu, considera ca primele exporturi vor avea loc incepand din acest an.

"Joi, va veni la Bucuresti o delegatie chineza condusa de Xiang Yuzhang, inspector general in cadrul Administratiei Generale pentru Controlul Calitatii, Inspectiei si Carantinei din Republica Chineza (AQSIQ) pentru semnarea memorandumului general privind sanatatea animalelor si siguranta alimentelor, care va sta la baza demararii exporturilor de carne de porc, produse din carne de porc, bovine vii si material seminal, iar in viitorul apropiat lapte si produse din lapte (...) Eu consider ca se doreste inceperea schimburilor comerciale cu China, inca din acest an, pentru ca s-au intamplat foarte repede niste evenimente", a precizat pentru Agerpres presedintele ANSVSA.

Vlad Manastireanu a declarat ca pentru tara noastra este foarte importanta deschiderea comerciala catre tarile terte, deoarece concurenta pe piata intracomunitara este foarte mare. Alaturi de tarile asiatice precum China si Vietnamul, tara noastra este interesata si de tarile din Orientul apropiat.

Potrivit sursei citate, Romania este prezenta in alte tari terte cu taurasi vii, respectiv in Israel, iar in China cu subproduse animale precum capete si picioare de pasare, raturi si urechi de porc, produse consumate frecvent de chinezi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


"O parte din tarile arabe si-au exprimat deja intentia de a incepe discutiile pe armonizarea certificatelor sanitar-veterinare, iar Algeria este foarte interesata de importul de miere din Romania. De asemenea, sunt interesate si Hong Kong si Vietnam. Parerea mea este ca pentru Romania deschiderea catre tarile terte este foarte importanta, la fel si comertul intracomunitar, numai ca aceasta piata este deja foarte aglomerata cu astfel de produse", a declarat Vlad Manastireanu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016