Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Patronatele din industria vinului cer acciza zero pentru vinurile spumante

patronatele-din-industria-vinului-cer-acciza-zero-pentru-vinurile-spumante

Reprezentantii Patronatul Naţional al Viei şi Vinului isi motiveaza cererea prin faprul ca Romania a pierdut aproximativ 25 de milioane de euro anual prin aplicarea unei accize majorate la bauturile spumante realizate pe baza de vin.


Patronatul National al Viei si Vinului, prin vocea directorului general, Ovidiu Gheorghe, a solicitat recent autoritatilor ca eliminarea accizelor pentru vinurile spumante, motivand ca din 2010, Romania a pierdut aproximativ 25 de milioane de euro anual prin aplicarea unei accize majorate la bauturile spumante realizate pe baza de vin.
 
„Piata s-a dus in cap din anul 2010 si am ajuns de la circa 27 de milioane de euro, acciza incasata pe bauturile intermediare, la circa un milion de euro. Prin cresterea accizei, se viza cresterea incasarilor, dar noi am pierdut vreo 25 de milioane de euro anual. Pierdem si oportunitatea valorificarii vinului ca materie prima, dar pierdem si locuri de munca. Toate tarile cu traditie in cultivarea vitei de vie si in producerea vinului, au acciza zero la bauturi spumante!, a declarat directorul general al Patronatului Naţional al Viei şi Vinului, Ovidiu Gheorghe.
 
Acesta a precizat ca liderul de piata in domeniul spumantelor, vermuturilor si al cocktailurilor pe baza de vin a inchis capacitatile de productie din Romania, alegand varianta achizitiei din alte state comunitare si comercializarea produselor in Romania.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Apreciem ca reducerea nivelul accizei pentru aceasta categorie va incuraja investitiile, productia si consumul moderat, ceea ce va genera incasari superioare la bugetul de stat”, a adaugat Gheorghe. Acesta a precizat ca de la momentul creşterii cu 250 la suta a accizei la bauturi intermediare la 1 iulie 2010, pana la 175,74 euro/hectolitru, a sasea ca valoare din Europa, productia s-a prabusit cu 97 la suta fata de nivelul anterior, la fel si incasarile bugetare din accize.
 
Potrivit reprezentantului PNVV, toate tarile producatoare de vinuri din UE au acciza zero atat la vinuri, cat si la spumante, respectiv 11 state, intre care Bulgaria, Grecia, Italia, Portugalia, Spania, exceptie facand Franta care are o taxa la vinurile liniştite de 3,72 euro/hectolitru, respectiv 9,23 euro/hectolitru la vinurile efervescente. Este vorba de bauturi intermediare pe baza de vin, care conţin minimum 50 la sutavin şi maximum 15 grade alcool, mai precis bitter, vermut, florio etc.
 
Romania ocupa locul cinci in ierarhia tarilor viticole europene. In anul 2004, am convins Guvernul Romaniei sa stabileasca nivelul accizei la valoarea zero numai pentru vinurile linistite, obtinand promisiunea ca in viitor se va elimina acciza si pentru vinurile spumante. Nivelul actual de accizare pentru vinurile spumante este de 36,26 euro/hectolitru, iar media productiei este de 30.000 hl/an, ceea ce genereaza la bugetul de stat o colectare din accize doar de circa 1 milion de euro/an.
 
„Statul roman pierde astazi circa 25 de milioane de euro/an din cauza evolutiei ascendente a cotei accizei, la care se adauga TVA si alte taxe. Oferta este acoperita in piata de tuica si distilate cu tarie alcoolica mica obtinute in gospodarii individuale taranesti sau de produse de contrabanda, unele cu risc major de siguranta alimentara”, a mai spus directorul general al PNVV.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016