
Ingrijire si conditii la AGAPANTHUS. Cum se creste agapantus, mai multe specii de agapantus.
... este o planta longeviva, de care va veti putea bucura multi ani, tinand cont de cateva reguli in ingrijirea ei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Primavara, daca planta este suficient de mare, o puteti inmulti prin despartirea tufei. In general, aceasta metoda de inmultire se aplica in cazul crinilor africani in varsta de cativa ani.
Scoateti cu grija agapanthusul din ghiveci, avand grija sa lasati putin pamant in jurul rizomului. Cu o foarfeca sau un cutit curat, bine ascutit, segmentati planta astfel incat sa obtineti puieti avand fiecare mai multe frunze si portiune sanatoasa de rizom, din care pornesc radacini.
Pentru plantarea puietilor, folositi acelasi tip de pamant in care a crescut si planta-mama. Udati din belsug si tineti apoi planta, o perioada, intr-un loc ferit de razele directe ale soarelui
Atentie in anotimpul rece!
Agapanthusul se dezvolta foarte bine daca iarna are asigurata o perioada de repaus, in care sa fie mentinut la o temperatura scazuta (10-15 grade Celsius), perioada in care rariti udatul. Trebuie sa aveti grija ca planta sa fie tinuta la lumina, pentru a indeplini ambele conditii este indicat un balcon inchis, dar neincalzit.
Este posibil ca in aceasta perioada frunzele crinului sa se ingalbeneaca si sa se vestejeasca, este o reactie normala a plantei, nu va speriati. Taiati cu atentie fiecare frunza, si lasati planta sa isi urmeze cursul firesc de dezvoltare.
Specii din genul Agapanthus:
* Agapanthus africanus
* Agapanthus minor
* Agapanthus nutans
* Agapanthus orientalis
* Agapanthus inapertus
* Agapanthus praecox
* Agapathus campanulatus
* Agapanthus caulescens
* Agapanthus comptonii
* Agapanthus dyeri
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News