Politicile privind protectia plantelor, analizate la Bruxelles
Publicat la data de 06 Nov. 2013 in:
Diverse Eurodeputatul roman Claudiu Ciprian Tanasescu a ridicat la Bruxelles problema organismelor daunatoare plantelor in Uniunea Europeana.
Propunerea de regulament privind masurile de protectie impotriva organismelor daunatoare plantelor (COM(2013)267) urmareste sa consolideze masurile de prevenire, supraveghere si actiune rapida in cazul unor focare de organisme daunatoare plantelor in cadrul UE.
In calitate de raportor din umbra al Grupului Socialist din Parlamentul European pe aceasta tema, eurodeputatul roman a salutat propunerea Comisiei, privind masurile de protectie impotriva organismelor daunatoare plantelor in contextul in care "trebuie sa actionam prompt impotriva tuturor factorilor ce au un impact negativ asupra mediului, a sanatatii publice sau asupra industriei agricole".
Eurodeputatul a indicat necesitatea abordarii problemei daunatorilor nu numai din punct de vedere economic, dar si din perspectiva protejarii mediului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Sunt de parere ca problemele asociate organismelor daunatoare plantelor trebuie analizate si din perspectiva protejarii mediului si nu numai din perspectiva economica, si in acest sens intentionez sa depun amendamente care sa redreseze aceasta situatie... In general, toate masurile propuse pentru protectia impotriva organismelor daunatoare plantelor trebuie luate astfel incat sa se asigure faptul ca toti operatorii aplica principiul precautiei si ca eradicarea daunatorilor se face in mod sustenabil in vederea protejarii sanatatii populatiei si a mediului. In plus, consider ca este necesar sa conditionam acordarea compensarilor financiare de aplicarea masurilor de precautie de catre operatori", a declarat acesta.
Mai mult, eurodeputatul a indicat si lipsa "atat din proiectul de aviz, cat si din propunerea Comisiei, a masurilor agronomice de prevenire pe care fermierii le-ar putea lua in vederea diminuarii riscului instalarii si dezvoltarii organismelor daunatoare inaintea aplicarii unor masuri mai drastice, precum utilizarea pesticidelor".
Claudiu Ciprian Tanasescu, membru al Comisiei de Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara din Parlamentul European a abordat in dezbatere si problema certificatelor si a pasapoartelor fitosanitare.
"Certificatele si pasapoartele fitosanitare ar putea fi complexe, acestea ar trebui sa puna la dispozitie mai multe informatii despre plantele in cauza. Inca analizez fezabilitatea propunerii Comisiei de a autoriza anumiti operatori profesionisti in vederea emiterii de pasapoarte fitosanitare. Trebuie sa ne asiguram ca aceasta posibilitate nu va duce la situatii de concurenta neloiala pe piata", a mai precizat oficialul roman.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>