Publicat in: Diverse
Politicile privind protectia plantelor, analizate la Bruxelles
Eurodeputatul roman Claudiu Ciprian Tanasescu a ridicat la Bruxelles problema organismelor daunatoare plantelor in Uniunea Europeana.
Propunerea de regulament privind masurile de protectie impotriva organismelor daunatoare plantelor (COM(2013)267) urmareste sa consolideze masurile de prevenire, supraveghere si actiune rapida in cazul unor focare de organisme daunatoare plantelor in cadrul UE. 
 
In calitate de raportor din umbra al Grupului Socialist din Parlamentul European pe aceasta tema, eurodeputatul roman a salutat propunerea Comisiei, privind masurile de protectie impotriva organismelor daunatoare plantelor in contextul in care "trebuie sa actionam prompt impotriva tuturor factorilor ce au un impact negativ asupra mediului, a sanatatii publice sau asupra industriei agricole".  
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Eurodeputatul a indicat necesitatea abordarii problemei daunatorilor nu numai din punct de vedere economic, dar si din perspectiva protejarii mediului. 
 
"Sunt de parere ca problemele asociate organismelor daunatoare plantelor trebuie analizate si din perspectiva protejarii mediului si nu numai din perspectiva economica, si in acest sens intentionez sa depun amendamente care sa redreseze aceasta situatie... In general, toate masurile propuse pentru protectia impotriva organismelor daunatoare plantelor trebuie luate astfel incat sa se asigure faptul ca toti operatorii aplica principiul precautiei si ca eradicarea daunatorilor se face in mod sustenabil in vederea protejarii sanatatii populatiei si a mediului. In plus, consider ca este necesar sa conditionam acordarea compensarilor financiare de aplicarea masurilor de precautie de catre operatori", a declarat acesta. 
 
Mai mult, eurodeputatul a indicat si lipsa "atat din proiectul de aviz, cat si din propunerea Comisiei, a masurilor agronomice de prevenire pe care fermierii le-ar putea lua in vederea diminuarii riscului instalarii si dezvoltarii organismelor daunatoare inaintea aplicarii unor masuri mai drastice, precum utilizarea pesticidelor". 
 
Claudiu Ciprian Tanasescu, membru al Comisiei de Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara din Parlamentul European a abordat in dezbatere si problema certificatelor si a pasapoartelor fitosanitare. 
 
"Certificatele si pasapoartele fitosanitare ar putea fi  complexe, acestea ar trebui sa puna la dispozitie mai multe informatii despre plantele in cauza. Inca analizez fezabilitatea propunerii Comisiei de a autoriza anumiti operatori profesionisti in vederea emiterii de pasapoarte fitosanitare. Trebuie sa ne asiguram ca aceasta posibilitate nu va duce la situatii de concurenta neloiala pe piata", a mai precizat oficialul roman. 

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton