Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pompa de apa - 5 motive pentru care sa o instalezi

pompa-de-apa-5-motive-pentru-care-sa-o-instalezi

O pompa submersibila este proiectata sa functioneze cu intregul ansamblu, constand din pompa si motor, complet scufundata in lichid sau mediu pentru a fi prelucrata. Acest tip de pompa are un motor ermetic sigilat, care este strans cuplat la corpul pompei. Carcasa etansa la apa din jurul motorului este de obicei umpluta cu ulei pentru a o proteja de deteriorare prin impiedicarea intrarii oricarui lichid care poate provoca un scurtcircuit.


Principala intrebuintare a pompei de apa este utilizarea apei menajere, in special pentru a oferi umiditatea adecvata culturilor de plante, atunci cand se doreste umplerea unui bazin cu apa dintr-un put, de exemplu. Avantajele de a avea un astfel de dispozitiv sunt numeroase, iar in acest articol vei vedea care sunt principalele motive pentru care este bine sa ai instalata o pompa de apa.

Cum functioneaza pompa de apa?
Atunci cand o pompa este scufundata, exista o presiune pozitiva a fluidului la intrarea pompei. Aceasta conditie poate crea o eficienta mai mare datorita energiei mai mici necesare pentru a deplasa lichidul prin calea lichidului pompei. 
O pompa submersibila functioneaza prin impingerea, mai degraba decat extragerea, lichidului in timpul procesului de pompare. Acest lucru este extrem de eficient, deoarece pompa utilizeaza capul lichid in care este scufundat pentru a functiona si nu se consuma energie pentru a atrage lichidul. Un efect pozitiv al pompei scufundate este ca motorul este racit de lichidul din jur, evitand supraincalzirea.
Pompa submersibila ofera mai multe avantaje importante fata de alte tipuri de pompe:

  • Pregatire: Nu trebuie sa oferi o pregatire speciala, deoarece pompele au auto-amorsare, acestea functionand sub suprafata fluidului care este pompat.
  • Cavitatie: Pentru ca sunt complet scufundate, pompele submersibile nu sunt predispuse la cavitatie. Aceasta poate fi o problema cu pompele centrifugale si alte tipuri de pompe cu deplasare pozitiva.
  • Eficienta: Atunci cand o pompa este scufundata, exista o presiune pozitiva a fluidului la intrarea pompei. Aceasta conditie poate creste eficienta datorita energiei mai mici necesare pentru a deplasa lichidul prin calea de fluid a pompei.
  • Zgomot: Cand sunt scufundate, aceste pompe sunt foarte silentioase in majoritatea aplicatiilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

De ce sa instalezi o pompa de apa? Iata 5 motive!
Iata care sunt motivele pentru care merita sa instalezi o pompa de apa?

  1. Eficienta energetica

Pompele submersibile functioneaza de obicei intr-un interval de curgere foarte ingust. Cu cat este mai adanca fantana, cu atat sunt necesare mai multe etape (presiune mai mare). Capacitatea de a se potrivi cu numarul de etape cu o gama rezonabila de debit mic permite proiectarea unor modele de pompe foarte eficiente. Cheia pentru a obtine o pompa submersibila mai eficienta este de a avea performanta bine masurata cu precizie mare si o dimensiunea corecta, astfel incat sa poata face fata cu brio.

  1. Nu este necesara procedura de amorsare

Pompele de apa sunt, de asemenea, utilizate in aplicatii in care amorsarea unei pompe centrifuge cu duze de aspiratie la capat ar fi dificila. Deoarece admisia de aspiratie a unei pompe submersibile este scufundata, amorsarea in acest caz nu este de obicei necesara. Este important sa retineti ca, daca utilizati o pompa de put submersibila intr-o alta aplicatie decat un put (cum ar fi un iaz, un flux etc.), ar trebui sa utilizati un manson de inductie a fluxului pentru a forta fluxul de apa prin motor, iar astfel sa se previna supraincalzirea acestuia.

  1. Construita pentru a face fata duritatii apei

Cele mai multe pompe de apa sunt concepute pentru a manipula corpuri solide sau particule abrazive. Acest lucru poate fi ideal pentru pomparea unui subsol inundat sau golirea unui put vechi, iar alegerea corecta a unei pompe submersibile specifice poate asigura o buna functionare pentru o lunga perioada de timp.
O pompa submersibila are partile sale de lucru in fantana, ceea ce inseamna ca nu ocupa spatiu suplimentar. In cele mai multe cazuri, puteti pastra pompa submersibila intr-un loc ferit de conditiile meteorologice, eliminand astfel si privirile vizitatorilor deopotriva.

  1. Intretinere redusa

Pompele submersibile au o intretinere redusa din doua motive. In primul rand, designul inchis previne contactul micilor contaminanti cu piesele in miscare. In al doilea rand, ele sunt scufundate in apa atunci cand ruleaza, mentinandu-le mai reci decat o pompa care nu este scufundata.

  1. Silentioasa

Pompele submersibile sunt mult mai silentioase decat alte tipuri, deoarece acestea sunt sub apa si atat apa, cat si peretii putului, de exemplu, atenueaza zgomotul. Desigur, exista si modele mai zgomotoase, insa numarul de decibeli nu va fi unul deranjant.
Deoarece piesele componente ale pompei sunt in fantana, oamenii sunt mai putin susceptibili de a fi raniti cu pompe submersibile. Iar in concluzie, a detine o pompa de aer este o investitie care merita, deoarece are cateva avantaje. Nu in ultimul rand, vei putea avea o gradina bogata in recolte, deoarece instalarea unui astfel de dispozitiv iti va permite sa oferi culturii umiditatea de care are nevoie.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016