Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pret mic al graului in judetul Olt

pret-mic-al-graului-in-judetul-olt

In judetul Olt, campania de recoltare a graului este aproape de final, si cu toate ca productia obtinuta este ceva mai mare decat anul trecut, pretul unui kilogram de grau este mai scazut. Pretul graului de anul acesta este cu o treime mai mic fata de cel de anul trecut, fiind de aproximativ 50 de bani/ kg.


„Campania de recoltare a graului este aproape de final, s-a recoltat grau de pe o suprafata de peste 140.000 hectare si au mai ramas parcele izolate ce totalizeaza cateva sute de hectare unde nu s-a recoltat. In cateva zile se incheie complet recoltarea. Productia a fost mai mare decat anul trecut, au fost fermieri care au obtinut si 4.000 kilograme de grau pe hectar si altii care au inregistrat recolte mai slabe. S-a incheiat recoltarea la orz si la orzoaica, cu productii medii de 2.550 -2.600 kilograme pe hectar”, relateaza Olga florica, inginer al Directiei Agricole Judetene Olt.
 
Situatia nu arata foarte bine pentru fermierii olteni, acestora le este greu chiar si cu o recolta buna sa-si acopere cheltuielile, la un pret al graului pe kilogram de 50 de bani. Pretul de anul trecut era peste 70 de bani pe kilogram, iar anul acesta abia la inceputul lunii se vindea cu 60 de bani pe kilogram, scazand ulterior pana la 50 de bani pe kg.
 
Fermierii sunt insa optimisti in ceea ce priveste recolta de floarea soarelui si de porumb. Inginera Olga Florica a mai afirmat ca fermierii se asteapta la productii mult mai mari decat anul trecut, la floarea soarelui si la porumb, cereale care ocupa zeci de mii de hectare in judetul Olt.
„Sunt estimari optimiste, pentru porumb o productie de aproximativ 4.000 kilograme pe hectar si la floarea-soarelui de peste 1.600 kilograme pe hectar. Depinde si de vremea din luna august, insa este cert ca vor fi productii superioare anului trecut”, a spus aceasta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Culturile de porumb din judetul Olt se intind pe o suprafata de aproximativ 120000 de hectare, iar floarea soarelui se intinde pe o suprafata de 60000 de hectare.





sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016