Publicat in: Diverse
Prezente romanesti la targul IFE 2013
In perioada 17-20 martie 2013 se va desfasura la Londra, Marea Britanie, in cadrul complexului expozitional Excel, targul international de produse alimentare si bauturi – IFE.
Lansat in anul 1979, IFE este cel mai important si extins eveniment cu participare internationala organizat pe teritoriul britanic in domeniul produselor alimentare (lactate, carne si produse din carne, paine si produse de patiserie, produse alimentare ecologice, bauturi etc), beneficiind de un spatiu total de expunere de peste 14.000 metri patrati, din care 6.600 mp sunt destinati expozantilor internationali din aproape 50 de tari.

Organizatorii locali estimeaza pentru editia IFE 2013 un numar de circa 30.000 de vizitatori, din care aproape 4.000 straini, in cadrul targului urmand a fi lansat, pentru prima data, si programul “Meet the Buyer”, ce va oferi posibilitatea intalnirii intre marile companii britanice importatoare, distribuitoare si angrosiste de produse alimentare si bauturi cu firmele expozante.

Marea Britanie este una dintre cele mai dinamice piete internationale pentru produse alimentare si bauturi, a 3-a ca marime in Europa si a 5-a in lume, industria locala valorand peste 150 miliarde lire sterline, iar importurile britanice de astfel de produse cifrandu-se anual la peste 21 miliarde lire sterline.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h


Romania va participa cu peste 50 de firme din domeniul industriei alimentare. Firmele romanesti vor imparti un spatiu de 309 mp, localizat in zona pavilioanelor nationale, in imediata apropiere de sectorul destinat produselor din carne, fapt ce va crea o mai mare atractivitate pavilionului romanesc.

Romania vine la acest eveniment cu produse din sectoarele de carne, panificatie, patiserie si dulciuri, apa minerala si plata, ceaiuri, condimente, vinuri, produse lactate si uleiuri vegetale. Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc (APAR) isi propune ca, impreuna cu toate firmele romanesti reunite la acest eveniment, sa promoveze cu succes alimentele romanesti, brandurile romanesti si, nu in ultimul rand, sa stabileasca relatiile de bussiness care sa le permita intrarea cu usurinta pe piata din Anglia si nu numai.

La standul APA, vizitatorii vor putea degusta Magiunul de Topoloveni si intreaga gama de dulceturi a aceluiasi producator, singurul IGP inregistrat al Romaniei. Publicul londonez va putea savura renumitul Mustar de Tecuci, vinurile Paganus si Romania Pitoreasca de la Domeniile Dealu Mare – Urlati, precum si gama de vinuri romanesti de la Ciumbrud reunite sub brandul Domeniile Boieru. Pastravul afumat, icrele de crap, pastrama pescareasca preparate in Delta din Carpati de catre Doripesco vor face deliciul iubitorilor de peste. Dulceata lu Razvan si specialitatile din carne de la Scandia Sibiu vor completa tabloul bunatatilor romanesti prezentate de APAR.

Cu prilejul acestui eveniment vom face cunoscut si mesajul campaniei We love meat from Romania, o campanie la care APAR este partener.

Romania isi propune astfel sa valorifice amploarea acestui targ prin intreprinderea unor degustari de preparate romanesti, menite sa atraga clienti si sa ofere o perspectiva noua si o atitudine pozitiva, lucruri esentiale in crearea contextului de promovare a alimentelor romanesti.

Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc – APAR reuneste peste 50 de producatori autentici din industria alimentara romaneasca si isi propune ca prin actiunile intreprinse sa realizeze din alimentul romanesc nu numai un motiv de mandrie nationala ci si un vehicul al dezvoltarii economiei romanesti.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Fara o pregatire corecta, culturile pot suferi din cauza unei nutritii inadecvate, alungirii...
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
Multe dintre acestea au si proprietati medicinale, fiind folosite pentru ceaiuri, tincturi sau...
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Plantare si ingrijire   Glicina este o planta cataratoare spectaculoasa, apreciata...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016