Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Producatorul Untdelemnului de la Bunica, acuzat de practici comerciale incorecte
Asociatia pentru Protectia Consumatorilor a demarat anul trecut o campanie impotriva acestor practici, cel mai recent fiind luat in colimator Untdelemnul de la Bunica.
De multe ori, inscrisurile de pe etichetele produselor alimentare sunt neconforme cu realitatea, inducandu-i in eroare pe consumatori si putandu-le pune in pericol sanatatea, fara ca acestia sa aiba vreo vina. Pentru a evita pe cat posibil astfel de situatii, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania a demarat la data de 1 septembrie a anului trecut o campanie nationala impotriva practicilor comerciale incorecte de pe piata romaneasca, semnaland orice neregula constatata si atragand atentia consumatorilor in privinta respectivelor practici, astfel incat acestia sa nu se lase inselati.
Cel mai recent caz semnalat de APC Romania este cel al uleiului produs de Expur SA, care poarta marca „Untdelemn de la Bunica”. Este vorba de o marca destul de cunoscuta pe piata romaneasca si de aceea reprezentantii APC considera foarte oportun sa atraga atentia consumatorilor si autoritatilor asupra unor mentiuni neverificate, de pe eticheta acestuia. Este vorba despre mentiunea referitoare la rezistenta uleiului la prajire, pe eticheta, producatorul specificand ca acesta poate fi folosit pentru 6-8 utilizari repetate.
APC sesizeaza faptul ca pe eticheta nu sunt trecute niciun fel de alte date suplimentare care sa confirme aceasta specificatie, considerand ca astfel se induce in eroare consumatorul, chiar daca afirmatia poate fi una conforma cu realitatea. „In lipsa unor studii, date statistice, rapoarte de evaluare sau alte asemenea, care sa fie mentionate pe ambalajul produsului, in vederea informarii consumatorilor, practica de a afirma ca Untdelemn de la Bunica rezista la prajit pana la 6-8 utilizari repetate, chiar daca aceasta informatie poate fi in esenta una corecta, reprezinta o practica comerciala inselatoare, interzisa si sanctionabila de Legea 363/2007”, se mentioneaza intr-un comunicat al asociatiei.
Totodata presedintele APC, Costel Stanciu, a declarat ca „pe eticheta produsului nu sunt prezentate conditiile in care testele asupra uleiului au fost realizate: temperaturi, produse, recipiente etc., care ar permite consumatorilor replicarea, daca este cazul, a rezultatelor mentionate. Exista, intr-adevar, o recomandare asupra utilizarii si pastrarii uleiului, dar care nu asigura eliminarea potentialului negativ asupra sanatatii consumatorilor, in cazul in care afirmatia nu s-ar dovedi reala in practica”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Conform articolului 6 din legea privind combaterea practicilor comerciale incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii, cu modificarile si completarile ulterioare, citata in comunicatul APC, „o practica comerciala este considerata ca fiind inselatoare daca aceasta contine informatii false sau, in orice situatie, inclusiv prezentarea generala, induce in eroare sau este susceptibila sa induca in eroare consumatorul mediu, astfel incat, in ambele ipoteze fie il determina, fie este susceptibila a-l determina pe consumator sa ia o decizie de tranzactionare pe care altfel nu ar fi luat-o, chiar daca informatiile sunt, in fapt, corecte in raport cu unul sau mai multe dintr-o serie de elemente”.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura