Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiect de instruire a fermierilor privind gestionarea deseurilor din agricultura

proiect-de-instruire-a-fermierilor-privind-gestionarea-deseurilor-din-agricultura

In perioada 27-28 septembrie, a avut loc in Bucuresti o sesiune de discutii in care s-a stabilit strategia viitoare pentru instruirea fermierilor in ceea ce priveste adoptarea practicilor de management al nutrientilor - rotatia culturilor, gestionarea gunoiului de grajd, intretinerea adecvata a covorului vegetal al solului.


Ministerul Mediului si Padurilor a organizat, in cadrul Proiectului "Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti" finantat de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, o sesiune de training, privind campania de constientizare a publicului si instruire a fermierilor in ceea ce priveste adoptarea codului de practici agricole care sa limiteze poluarea cu nutrienti.

La eveniment au participat circa 55 de reprezentanti ai administratiilor bazinale de apa cat si ai agentiilor de mediu locale si regionale din judetele in care se implementeaza proiectul.

Proiectul "Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti" demarat in 2008, deruleaza activitati pentru a incuraja adoptarea de catre fermieri a Codului de bune practici agricole in activitatile lor specifice legate de intretinerea culturilor si cresterea animalelor. in mod deosebit, proiectul promoveaza adoptarea practicilor de management al nutrientilor cum ar fi rotatia culturilor, gestionarea gunoiului de grajd, intretinerea adecvata a covorului vegetal al solului si managementul nutrientilor pentru culturi cu testarea calitatii solului.

Proiectul finanteaza un program de instruiri dedicat fermierilor si consultantilor agricoli, care include demonstratii la fata locului, sustinand astfel diseminarea bunelor rezultate obtinute ca urmare a respectarii practicilor imbunatatite.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Aceste activitati sunt incluse in campanie de informare a publicului cu privire la activitatile de proiect si beneficiile acestuia, la nivel local, de bazin hidrografic, national si regional. in detaliu, activitatile cuprinse in aceasta componenta de informare promoveaza importanta imbunatatirii conditiilor de igiena din zonele vulnerabile poluarii cu nutrienti, implementarea bunelor practici agricole, cum ar fi tratarea cu compost, conservarea terenurilor agricole, rotatia culturilor, etc.

Proiectul "Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti" demarat in 2008 cu sprijinul Bancii Mondiale urmareste reducerea deversarilor de nitrati in apa si, in final, reducerea poluarii cu nitrati a Dunarii si Marii Negre, prin investitii in aproximativ 69 de localitati din zone vulnerabile la acest tip de poluare.

Sudul Romaniei figureaza printre zonele din Uniunea Europeana in care apele subterane contin niveluri crescute de nitrati, conform unui raport referitor la implementarea Directivei Nitratilor.

Romania a primit un imprumut de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare si un Ajutor financiar nerambursabil de la Facilitatea Globala de Mediu pentru a sprijini implementarea acestui proiect in localitatile selectate ca vulnerabile sau potential vulnerabile la poluarea cu nutrienti (ZVN).

Valoarea proiectului, care va fi implementat pe o perioada de 5 ani, este de 60,04 mil euro. Sursele de finantare sunt: imprumut Banca Mondiala - 50 mil. euro, donatie Facilitatea Globala de Mediu (GEF)-  aprox. 4,01 mil euro, contributii Consilii Judetene- 1,40 mil. euro, contributii Consilii Locale: 3,63 mil. euro, contributie ANAR (Administratia Nationala Apele Romane) - 1 mil. euro.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta acordarea de sprijin Guvernului Romaniei in vederea alinierii la cerintele Directivei Nitratilor a UE prin: (a) reducerea evacuarilor de nutrienti in corpurile de apa, (b) promovarea schimbarilor comportamentale la nivel regional, si (c) sprijin pentru intarirea cadrului de reglementare si capacitatii institutionale.  Obiectivul global de mediu este reducerea pe termen lung a evacuarilor de nutrienti in apele ce se varsa in Dunare si Marea Neagra, printr-un management integrat al solului si apelor.

Proiectul implica activitati de colectare, depozitare si gestionare a gunoiului de grajd si a gunoiului menajer biodegradabil, dotarea comunitatilor locale cu echipamente pentru colectarea si imprastierea ca fertilizant organic a gunoiului de grajd, dotarea gospodariilor cu platforme individuale de depozitare a gunoiului de grajd, constructia unor platforme comunale de depozitare si management al gunoiului de grajd, reabilitarea pajistilor comunale si crearea unor bariere vegetale de protectie in jurul platformelor comunale, lucrari de canalizare si de epurare a apelor uzate.

ceste masuri vor elimina riscul imbolnavirii cauzate de consumul de apa infestata si vor promova utilizarea eficienta a gunoiului de grajd care, in acest mod, nu va mai fi un factor poluant. Poluarea cu nitrati este un proces care afecteaza panza freatica, oamenii si intreg ecosistemul.

Sudul Romaniei figureaza printre zonele din Uniunea Europeana in care apele subterane contin niveluri crescute de nitrati, conform unui raport referitor la implementarea Directivei Nitratilor, publicat de Comisia Europeana si bazat pe monitorizarea concentratiei de nitrati din apele subterane si de suprafata efectuata de Administratia Nationala "Apele Romane".

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016