Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Punctele gastronomice locale, o noua forma de organizare accesibila micilor feme si exploatatiilor familiale

punctele-gastronomice-locale-o-noua-forma-de-organizare-accesibila-micilor-feme-si-exploatatiilor-familiale

Acest tip de organizare vine in sprijinul celor care produc alimente de baza si doresc sa ofere servicii de alimentatie publica in deplina siguranta pentru consumator, fara sa detina insa pensiuni turistice sau alte forme organizate de turism.


Micile ferme, exploatatiile familiale, stanele sau adaposturile pescaresti care doresc sa ofere servicii de alimentatie publica, fara de detine forme organizate de turism, pot infiinta Puncte Gastronomice Locale, bucatarii particulare care servesc preparate specifice zonei.
 
Cadrul legislativ si fiscal al Punctelor Gastronomice Locale este finalizat, deci acestea pot fi infiintate si exploatate, precizeaza un comunicat al Asociatiei Ivan Patzaichin-Mila 23.
 
A cest tip de organizare vine in sprijinul celor care produc alimente de baza si doresc sa ofere servicii de alimentatie publica in deplina siguranta pentru consumator, fara sa detina insa pensiuni turistice sau alte forme organizate de turism. Este o facilitate pentru unitatile de tip familial, care vor sa presteze turism de scara mica (turism rural, ecoturism, turism cultural).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Lucram de aproape 3 ani la acest proiect care ne-a fost inspirat de realitatea turismului Deltei si sunt incantat ca am ajuns la acest rezultat”, a spus Ivan Patzaichin, presedintele Asociatiei Ivan Patzaichin – Mila 23, organizatia initiatoare.
 
Elaborarea cadrului administrativ pentru functionarea Punctelor Gastronomice Locale a fost demarata de Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 in anul 2016 si a beneficiat de sprijinul Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 
Demersul, care s-a bazat pe un proces de consultare publica, a urmarit sa simplifice modul in care gospodariile din mediul rural pot desfasura activitati economice care sa nu fie doar profitabile, ci sa si contribuie la consolidarea profilului identitar al zonei respective.
 
Pentru a-i ajuta pe cei interesati sa inteleaga mai bine in ce consta aceasta facilitate, asociatia a pregatit un Ghid de bune practici usor de parcurs, care a fost recent completat cu o adresa a MADR ce clarifica aspectele fiscale. Aceste documente pot fi consultate pe site-ul asociatiei, aici: http://bit.ly/PGL-2019
 
Cei ce doresc sa infiinteze un Punct Gastronomic Local pot intra in legatura cu Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din judetul in care locuiesc.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Punctele gastronomice locale, o noua forma de organizare accesibila micilor feme si exploatatiilor familiale
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Cresterea si exploatarea vitei de vie ...

Frunza a embrionului plantelor cu seminte care serveste la hranirea plantei imediat dupa încoltire ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016