Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Punctele gastronomice locale, o noua forma de organizare accesibila micilor feme si exploatatiilor familiale
Acest tip de organizare vine in sprijinul celor care produc alimente de baza si doresc sa ofere servicii de alimentatie publica in deplina siguranta pentru consumator, fara sa detina insa pensiuni turistice sau alte forme organizate de turism.
Cadrul legislativ si fiscal al Punctelor Gastronomice Locale este finalizat, deci acestea pot fi infiintate si exploatate, precizeaza un comunicat al Asociatiei Ivan Patzaichin-Mila 23.
A cest tip de organizare vine in sprijinul celor care produc alimente de baza si doresc sa ofere servicii de alimentatie publica in deplina siguranta pentru consumator, fara sa detina insa pensiuni turistice sau alte forme organizate de turism. Este o facilitate pentru unitatile de tip familial, care vor sa presteze turism de scara mica (turism rural, ecoturism, turism cultural).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
„Lucram de aproape 3 ani la acest proiect care ne-a fost inspirat de realitatea turismului Deltei si sunt incantat ca am ajuns la acest rezultat”, a spus Ivan Patzaichin, presedintele Asociatiei Ivan Patzaichin – Mila 23, organizatia initiatoare.
Elaborarea cadrului administrativ pentru functionarea Punctelor Gastronomice Locale a fost demarata de Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 in anul 2016 si a beneficiat de sprijinul Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Demersul, care s-a bazat pe un proces de consultare publica, a urmarit sa simplifice modul in care gospodariile din mediul rural pot desfasura activitati economice care sa nu fie doar profitabile, ci sa si contribuie la consolidarea profilului identitar al zonei respective.
Pentru a-i ajuta pe cei interesati sa inteleaga mai bine in ce consta aceasta facilitate, asociatia a pregatit un Ghid de bune practici usor de parcurs, care a fost recent completat cu o adresa a MADR ce clarifica aspectele fiscale. Aceste documente pot fi consultate pe site-ul asociatiei, aici: http://bit.ly/PGL-2019
Cei ce doresc sa infiinteze un Punct Gastronomic Local pot intra in legatura cu Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din judetul in care locuiesc.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura