Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Radacina de tataneasa. Tratamente si precautii

radacina-de-tataneasa-tratamente-si-precautii

Tataneasa este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale folosite in Europa.


Aceasta planta este hemostatica, astringenta si calmanta, de aceea se foloseste mai ales in tratamentul naturist al fracturilor, entorselor si ranilor.

Este o planta perena care creste in locuri umede precum vaile raurilor, in santuri, zavoaie sau la marginea padurilor. Spre deosebire de multe alte erbacee, tataneasa (symphytum officinale) prefera solurile grele, argiloase, pe care balteste apa. Veti gasi tataneasa in aproape toate regiunile tarii, incepand de la campie pana in zona de deal. Tataneasa creste pana la o inaltime de un metru, un metru si jumatate.

Frunzele sunt alungite, cu marginile ondulate, si o lungime de 20 cm, fiind dispuse altern pe tulpina. Pe fata inferioara prezinta perisori. Cea mai importanta parte a plantei, radacina, se foloseste in medicina naturista. Radacinile sunt carnoase, fusiforme, si pornesc dintr-un rizom gros, ramificat.

Cum se foloseste radacina de tataneasa in tratamente

Pentru rani, arsuri: radacinile se spala foarte bine si se taie in bucati mici. O cana de radacini maruntite se adauga la o oala de trei litri de apa. Se fierbe la foc mic pana scade la jumatate. Se ia de pe foc, apoi lichidul se strecoara si se lasa sa se raceasca. Cu acest lichid se fac spalaturi locale. Pentru entorse, fracturi: o cana din lichidul de mai sus se amesteca in portii egale cu faina de orz, si se pune pe o fasa. Se leaga in regiunea afectata si se stropeste cu spirt medicinal. Se schimba la 24 de ore.

Precautii

Exista o serie intreaga de discutii pe aceasta tema, de aceea sfatul meu este sa folositi cu incredere tataneasa pentru spalarea ranilor, dar NU va preparati singuri ceaiuri pentru uz intern, decat sub stricta supraveghere si la recomandarea unui medic.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Alte denumiri populare ale tatanesei: iarba baloasa, barba tatei, buruiana lui Tatin, foaia lui Tatin, buruiana intaritoare, iarba lui Tatin, iarba tatii, lutatina, tatana, radacina neagra. In engleza: comfrey Radacina de tataneasa contine urmatoarele principii active:

* alantoina (principala substanta activa)
* consolidina
* consolicina
* coniferidina
* colina
* taninuri
* asparagina
* amidon
* alcaloizi
* gumirezine
* mucilagii
* simfitocinoglosina
* acid litospermic
* substante minerale
* diferite substante amare
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.96 din 51 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016