Regiunea Sibiu in cursa pentru statutul de Regiune Gastronomica Europeana in 2019

Regiunea Sibiu isi va sustine pe 30 septembrie candidatura la Institutul International pentru Gastronomie, Cultura, Arte si Turism, pentru a obtine statutul de Regiune Gastronomica Europeana in 2019.
Pana la finalul anului, regiunea Sibiu va sti daca peste trei ani va fi Regiune Gastronomica. Daca va fi admisa candidatura regiunii Sibiu, Consiliul Judetean si primariile celor doua municipii componente vor investi in urmatorii trei ani, doar pentru acest proiect, 8.659.200 euro.
„Beneficiile principale pe care le anticipam sunt in primul rand de ordin economic, prin incurajarea producatorilor si afacerilor locale in domeniul producerii hranei si in domeniul culturii gastronomice ca motor de dezvoltare. Obiectivele secundare ale programului sunt in domeniul turismului si sanatatii comunitatii”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Regiunea Sibiu, care a aplicat pentru statutul de Regiune Gastronomica Europeana 2019, este alcatuita din municipiul Sibiu, municipiul Medias, Marginimea Sibiului, Tara Oltului, Valea Tarnavelor, Valea Hartibaciului si Tara Secaselor. In total acestea alcatuiesc o suprafata de 5.432 kilometri patrati, cu peste 460.000 de locuitori si peste 300.000 de hectare de suprafata agricola, potrivit comunicatului.
„O recunoastere importanta a venit deja in 2015 din partea Comisiei Europene care a acordat zonei Marginimea Sibiului titlul de Destinatie europeana de excelenta pentru turism si gastronomie; iata deci o directie de dezvoltare in care merita investit”, a precizat Daniela Cimpean, presedinta Consiliului Judetean Sibiu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit
Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei 1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte bine...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Dosarul de candidatura a regiunii Sibiu a fost depus in luna iulie. El contine o scurta prezentare a regiunii, cu evenimentele care au loc an de an in domeniul gastronomiei, dar si obiectivele, ariile de interes, produsele gastronomice specifice zonei si cateva dintre programele pe care regiunea Sibiu si le propune in acest moment pentru anul 2019, cand doreste sa poarte titulatura de Regiune Gastronomica Europeana.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Imbunatatirea gestionarii apei in sectorul agricol, in atentia autoritatilor
- » Autoritatile europene au emis certificatele de inregistrare pentru Scrumbia de Dunare afumata si Vinul de Insuratei
- » Introducerea accizei pe motorina in acvacultura si licentierea unitatilor din acest sector, in atentia autoritatilor
- » Un cioban roman da in judecata autoritatile europene
- » Autoritatile romane, preocupate de pastrarea actualului nivel de finantare, in ceea ce priveste Politica Agricola Comuna
Ultima ora
- » 5 idei de afaceri pe care le poti dezvolta rapid in 2019
- » In 17 tari din UE a fost pornita campania pentru salvarea albinelor
- » Pretul carburantilor va fi monitorizat, dupa eliminarea supraaccizei
- » Peste 50% din pateurile de post contin 7 aditivi sau mai multi
- » Credit Agricole SA are potentiali cumparatori
Comentarii
0 comentarii