Publicat in: Diverse
Regiunea Sibiu in cursa pentru statutul de Regiune Gastronomica Europeana in 2019
Regiunea Sibiu isi va sustine pe 30 septembrie candidatura la Institutul International pentru Gastronomie, Cultura, Arte si Turism, pentru a obtine statutul de Regiune Gastronomica Europeana in 2019.
Pana la finalul anului, regiunea Sibiu va sti daca peste trei ani va fi Regiune Gastronomica. Daca va fi admisa candidatura regiunii Sibiu, Consiliul Judetean si primariile celor doua municipii componente vor investi in urmatorii trei ani, doar pentru acest proiect, 8.659.200 euro.
 
„Beneficiile principale pe care le anticipam sunt in primul rand de ordin economic, prin incurajarea producatorilor si afacerilor locale in domeniul producerii hranei si in domeniul culturii gastronomice ca motor de dezvoltare. Obiectivele secundare ale programului sunt in domeniul turismului si sanatatii comunitatii”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
 
Regiunea Sibiu, care a aplicat pentru statutul de Regiune Gastronomica Europeana 2019, este alcatuita din municipiul Sibiu, municipiul Medias, Marginimea Sibiului, Tara Oltului, Valea Tarnavelor, Valea Hartibaciului si Tara Secaselor. In total acestea alcatuiesc o suprafata de 5.432 kilometri patrati, cu peste 460.000 de locuitori si peste 300.000 de hectare de suprafata agricola, potrivit comunicatului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„O recunoastere importanta a venit deja in 2015 din partea Comisiei Europene care a acordat zonei Marginimea Sibiului titlul de Destinatie europeana de excelenta pentru turism si gastronomie; iata deci o directie de dezvoltare in care merita investit”, a precizat Daniela Cimpean, presedinta Consiliului Judetean Sibiu.
 
Dosarul de candidatura a regiunii Sibiu a fost depus in luna iulie. El contine o scurta prezentare a regiunii, cu evenimentele care au loc an de an in domeniul gastronomiei, dar si obiectivele, ariile de interes, produsele gastronomice specifice zonei si cateva dintre programele pe care regiunea Sibiu si le propune in acest moment pentru anul 2019, cand doreste sa poarte titulatura de Regiune Gastronomica Europeana. 

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Tuica din mere de langa Cernobil, confiscata de autoritati
Tuica din mere de langa Cernobil, confiscata de autoritati
Chernobyl Spirit Company a spus ca 1.500 de sticle de Atomik au fost confiscate pe 19 martie si...
Imbunatatirea gestionarii apei in sectorul agricol, in atentia autoritatilor
Imbunatatirea gestionarii apei in sectorul agricol, in atentia autoritatilor
Marti, 5 februarie 2019, Daniel Botanoiu, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si...
Autoritatile europene au emis certificatele de inregistrare pentru Scrumbia de Dunare afumata si Vinul de Insuratei
Autoritatile europene au emis certificatele de inregistrare pentru Scrumbia de Dunare afumata si Vinul de Insuratei
Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, participa in perioada 17 -19 decembrie...
Introducerea accizei pe motorina in acvacultura si licentierea unitatilor din acest sector, in atentia autoritatilor
Introducerea accizei pe motorina in acvacultura si licentierea unitatilor din acest sector, in atentia autoritatilor
Alexandru Potor, Secretar de Stat in cadrul MADR, a participat in 4 octombrie la Reuniunea...

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton