Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Regiunea Sibiu in cursa pentru statutul de Regiune Gastronomica Europeana in 2019

Regiunea Sibiu isi va sustine pe 30 septembrie candidatura la Institutul International pentru Gastronomie, Cultura, Arte si Turism, pentru a obtine statutul de Regiune Gastronomica Europeana in 2019.
Pana la finalul anului, regiunea Sibiu va sti daca peste trei ani va fi Regiune Gastronomica. Daca va fi admisa candidatura regiunii Sibiu, Consiliul Judetean si primariile celor doua municipii componente vor investi in urmatorii trei ani, doar pentru acest proiect, 8.659.200 euro.
„Beneficiile principale pe care le anticipam sunt in primul rand de ordin economic, prin incurajarea producatorilor si afacerilor locale in domeniul producerii hranei si in domeniul culturii gastronomice ca motor de dezvoltare. Obiectivele secundare ale programului sunt in domeniul turismului si sanatatii comunitatii”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Regiunea Sibiu, care a aplicat pentru statutul de Regiune Gastronomica Europeana 2019, este alcatuita din municipiul Sibiu, municipiul Medias, Marginimea Sibiului, Tara Oltului, Valea Tarnavelor, Valea Hartibaciului si Tara Secaselor. In total acestea alcatuiesc o suprafata de 5.432 kilometri patrati, cu peste 460.000 de locuitori si peste 300.000 de hectare de suprafata agricola, potrivit comunicatului.
„O recunoastere importanta a venit deja in 2015 din partea Comisiei Europene care a acordat zonei Marginimea Sibiului titlul de Destinatie europeana de excelenta pentru turism si gastronomie; iata deci o directie de dezvoltare in care merita investit”, a precizat Daniela Cimpean, presedinta Consiliului Judetean Sibiu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Covrigarie - o afacere cu profit imediat
Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Dosarul de candidatura a regiunii Sibiu a fost depus in luna iulie. El contine o scurta prezentare a regiunii, cu evenimentele care au loc an de an in domeniul gastronomiei, dar si obiectivele, ariile de interes, produsele gastronomice specifice zonei si cateva dintre programele pe care regiunea Sibiu si le propune in acest moment pentru anul 2019, cand doreste sa poarte titulatura de Regiune Gastronomica Europeana.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Academia Romana recomanda ca autoritatile sa colaboreze pentru a gasi solutii privind PEE
- » Imbunatatirea gestionarii apei in sectorul agricol, in atentia autoritatilor
- » Autoritatile europene au emis certificatele de inregistrare pentru Scrumbia de Dunare afumata si Vinul de Insuratei
- » Introducerea accizei pe motorina in acvacultura si licentierea unitatilor din acest sector, in atentia autoritatilor
- » Un cioban roman da in judecata autoritatile europene
Ultima ora
- » Romania ocupa locul 6 la productia de cartofi in UE
- » Cum actioneaza fungicidele si cand le aplici - particularitatile culturilor de cereale, rapita si soia
- » Campanie noua de constientizare a pericolului PPA, demarata de ANSVSA
- » ANSVSA si ANPC incep controalele comune
- » Oros, MADR: Practicile comerciale neloiale vor inceta
Comentarii
0 comentarii