Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Regiunea Sibiu in cursa pentru statutul de Regiune Gastronomica Europeana in 2019
Regiunea Sibiu isi va sustine pe 30 septembrie candidatura la Institutul International pentru Gastronomie, Cultura, Arte si Turism, pentru a obtine statutul de Regiune Gastronomica Europeana in 2019.
Pana la finalul anului, regiunea Sibiu va sti daca peste trei ani va fi Regiune Gastronomica. Daca va fi admisa candidatura regiunii Sibiu, Consiliul Judetean si primariile celor doua municipii componente vor investi in urmatorii trei ani, doar pentru acest proiect, 8.659.200 euro.
„Beneficiile principale pe care le anticipam sunt in primul rand de ordin economic, prin incurajarea producatorilor si afacerilor locale in domeniul producerii hranei si in domeniul culturii gastronomice ca motor de dezvoltare. Obiectivele secundare ale programului sunt in domeniul turismului si sanatatii comunitatii”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Regiunea Sibiu, care a aplicat pentru statutul de Regiune Gastronomica Europeana 2019, este alcatuita din municipiul Sibiu, municipiul Medias, Marginimea Sibiului, Tara Oltului, Valea Tarnavelor, Valea Hartibaciului si Tara Secaselor. In total acestea alcatuiesc o suprafata de 5.432 kilometri patrati, cu peste 460.000 de locuitori si peste 300.000 de hectare de suprafata agricola, potrivit comunicatului.
„O recunoastere importanta a venit deja in 2015 din partea Comisiei Europene care a acordat zonei Marginimea Sibiului titlul de Destinatie europeana de excelenta pentru turism si gastronomie; iata deci o directie de dezvoltare in care merita investit”, a precizat Daniela Cimpean, presedinta Consiliului Judetean Sibiu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Dosarul de candidatura a regiunii Sibiu a fost depus in luna iulie. El contine o scurta prezentare a regiunii, cu evenimentele care au loc an de an in domeniul gastronomiei, dar si obiectivele, ariile de interes, produsele gastronomice specifice zonei si cateva dintre programele pe care regiunea Sibiu si le propune in acest moment pentru anul 2019, cand doreste sa poarte titulatura de Regiune Gastronomica Europeana.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura