Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regulatorii de crestere - ce sunt si ce efecte benefice au asupra plantelor si pomilor

regulatorii-de-crestere-ce-sunt-si-ce-efecte-benefice-au-asupra-plantelor-si-pomilor

Regulatorii de crestere se pot dovedi utili atat in cazul culturilor de camp, cat si in pomicultura, oferind acel nivel de precizie de care orice fermier are nevoie pentru a controla dezvoltarea plantelor, astfel incat sa obtina o productie constanta si de calitate. In cele ce urmeaza vorbim despre efectele benefice ale regulatorilor de crestere folositi in cultura de cereale si in livezile de pomi fructiferi si prezentam avantajele oferite de acesti compusi.


Regulatori de crestere in cultura de cereale

La culturile de cereale, caderea plantelor este un fenomen des intalnit si poate cauza pierderi insemnate de recolta. Aceasta se produce in conditii de umiditate excesiva cand, din cauza vantului, plantele cu talie inalta nu mai au stabilitatea necesara pentru a sustine greutatea propriului spic si sunt culcate la pamant de la nivelul radacinii. In acest caz, pierderile de recolta pot ajunge chiar si la 40%, iar costurile de recoltare pot creste cu pana la 50% din cauza dificultatii de a aduna plantele cazute de pe camp. In plus, uscarea boabelor este mai dificila, iar resturile vegetale ramase pe sol pot favoriza aparitia daunatorilor.

 

Pentru a evita caderea plantelor, exista o serie de operatiuni specifice care vor limita pierderile si vor asigura o recolta multumitoare. Aplicarea de ingrasaminte in cantitatile potrivite si la momentul oportun si aplicarea de tratamente de protectie a plantelor reprezinta cele mai eficiente moduri prin care se asigura o dezvoltare corecta si sanatoasa a plantelor. Totusi, atunci cand aceste solutii nu sunt suficiente, in special in cazul culturilor unde exista o densitate de peste 600-700 plante pe metru patrat, se impune aplicarea unui regulator de crestere, precum Medax® Top, care va sustine dezvoltarea sistemului radicular al plantei, scurtarea si ingrosarea internodiilor, pentru a se reduce riscul de cadere si cel de dezradacinare si pentru a creste productia obtinuta.

Regulatori de crestere la pomii fructiferi

Dezvoltarea precoce a lastarilor, diversii agenti patogeni si focul bacterian sunt doar cateva dintre problemele care pot aparea intr-o livada si care pot afecta serios productia si calitatea fructelor. De aceea, pentru a obtine un echilibru intre dezvoltarea fructelor si dezvoltarea vegetativă a pomilor, este necesara folosirea unui regulator de crestere. Sa nu uitam ca ne dorim, in final, productii constante de la an la an. 

 

Regalis® Plus este primul regulator de crestere care poate asigura productii ridicate in livezile intensive si superintensive, care ofera un grad inalt de precizie atat in ceea ce priveste dezvoltarea pomilor, cat si in sustinerea unei productii de o calitate superioara. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Efectul cel mai vizibil este limitarea cresterii lungimii lastarilor cu aproximativ 50%. Acest efect  va contribui la patrunderea mai buna a luminii in coroana pomilor, fructe uniforme ca marime si culoare, o eficienta mai mare la aplicarea produselor fitosanitare si uscarea mai rapida a frunzelor, dupa precipitatii. 

Mai mult decat atat, Regalis Plus va stimula mecanismele de aparare ale plantei, pentru a reduce riscul aparitiei de boli precum patarea neagra (bitter pit)  si pentru a preveni atacul insectelor.

 

De asemenea, aplicarea produsului  va simplifica lucrarile de taiere din perioada de repaus vegetativ, intrucat lungimea lastarilor va fi mult diminuata. Acest fapt se traduce prin economie de timp (mai putine ore necesare taierilor) si mai putini bani cheltuiti cu forta de munca. 

 

Aplicarea unor regulatori de crestere eficienti este importanta pentru orice cultura de cereale sau orice livada  in care se doreste obtinerea unor productii consistente.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016