Reprezentantii Bio Romania cer uniformitatea controalelor din agricultura ecologica
Publicat la data de 09 Aug. 2013 in:
Diverse Ministerul Agriculturii a primit o sesizare, din partea Asociatiei Bio Romania, in privinta controalelor efectuate in sectorul agriculturii ecologice. Membrii asociatiei sustin ca in timp ce acestia sunt supusi unor controale riguroase, ceilalti operatori din domeniu sunt foarte putin sau deloc controlati.
„Dezamagirea operatorilor din agricultura ecologica, membrii ai asociatiei noastre, este ca membrii reprezenativi ai Bio Romania sunt excesiv controlati, iar alti operatori, care nu militeaza pentru elaborarea unei legislatii menite sa stimuleze dezvoltarea sistemului bio, nu sunt controlati decat in foarte mica masura sau deloc”, sustin reprezentantii Bio Romania.
Presedintele Bio Romania, Marian Cioceanu, este de parere ca aceasta actiune ar fi una de laudat, daca s-ar aplica pentru toti comerciantii din Romania.
Reprezentantii asociatiei, au atras atentia ministerului agriculturii, la o intalnire de lucru a celor doua parti, ca in acest an sunt circa 15000 de fermieri in conversie la agricultura ecologica si ca este nevoie de cel putin 10 milioane de euro in 2014 pentru achitarea partiala a sprijinului financiar din HG 759/2010, fata de cele 4 milioane de euro care sunt alocate pentru anul 2013.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
La sfarsitul lunii iunie 2013, Guvernul a adoptat un act normativ care echilibreaza formele de sprijin pentru fermierii care practica agricultura ecologica, majorand astfel sprijinul acordat micilor exploatatii, cu o suprafata maxima de 5 hectare, de la 450 la 540 de euro.
„Desi actul normativ in cauza prevede o scadere a sprijinului pentru marile exploatatii la 611,43 euro pentru fermele aflate intre 5,1-20 ha si 510 euro pentru cele de peste 21 ha, Hotararea de Guvern nu dezavantajeaza marile exploatatii din sector, pentru ca acestea isi pot acoperi costurile respective prin valorificarea unui volum mai mare de produse ecologice corespunzator dimensiunii lor”, afirma Constantin, la momentul acela.
Sursa foto: www.sxc.hu
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>