Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rusia, un mare importator de carne de vita, are planuri ambitioase in acest sector zootehnic

rusia-un-mare-importator-de-carne-de-vita-are-planuri-ambitioase-in-acest-sector-zootehnic

Rusia, unul din marii importatori de carne de vita din lume, cheltuieste anual 3 miliarde de dolari pe an in acest sensi. Pentru a reduce dependenta de import, rusii au apelat la consultanti americani pentru a-si dezvolta propriul sector zootehnic de productie a carnii de vita.Astfel, Anthony Stidhema din Oklahoma, crescator de bovine din tata in fiu, lucreaza deja in cadrul celei mai mari ferme de vite din Rusia, scrie revista americana Business Week, citata de Agerpres.


In Rusia creste cererea la carne de vita. In aceasta situatie, Moscova a taiat cotele la import, pentru a stimula renasterea zootehniei, puternic afectata in timpul regimului Stalin. Putin investeste bani in productia de carne de vita, permitand aducerea de specialisti si de bovine de peste hotare.

"Nici in SUA, nici in Australia, nicaieri in lume nu vor fi niste vaci atat de bune ca aici", promite Anthony Stidhema. Angajatorul sau - firma rusa APH Miratorg, cel mai mare din Rusia importator de carne - a primit in ultimii zece ani de la statul rus mijloace si subventii pentru investitii, precum si un regim fiscal preferential pentru demararea unui proiect in regiunea Briansk, proiect cu un buget total de 800 de milioane de dolari. In 2010, APH Miratorg s-a clasat pe primul loc in Rusia in ceea ce priveste productia de carne de porc si a inceput sa se ocupe si de cresterea de pasari.

Miratorg are planuri uriase, precum Texasul, subliniaza Business Week. In regiunea Briansk compania detine deja 16 ferme, unde creste bovine mari, fiind planificata infiintarea altor 17 in aceeasi regiune si a altor 3 in regiunea Kaliningrad. Bovinele de rasa mare pentru carne reprezinta in Rusia doar 1 la suta din efectivele totale si din acest motiv APH Miratorg importa vaci.

Deocamdata nu se stie daca proiectul va fi unul de succes. Productia de carne de vita este cea mai costisitoare ramura din industria carnii, in conditiile in care un ciclu dureaza tocmai 16 luni, explica directorul Miratorg, Vadim Kotenko. Deja cinci banci au refuzat sa finanteze noul proiect, considerandu-l prea riscant.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


De asemenea, bancile sunt ingrijorate ca in SUA si in alte tari dezvoltate popularitatea carnii de vita se reduce. in Rusia insa, potrivit revistei americane, exista potential de crestere: rusii consuma anual doar 17 kg de carne de vita pe cap de locuitor, de doua ori mai putin decat americanii.

Renasterea productiei de carne de vita ar putea dura, este de parere analistul Albert Vernooij dela Rabobank Group.

"Este evidenta concurenta pentru terenuri, iar hrana pentru bovine costa mult", atentioneaza analistul. Si totusi Kotenko este convins: "Rusia are toate posibilitatile pentru ca peste vreo 10-15 ani sa devina un mare exportator de carne de vita".
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016