Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-au aprobat sumele necesare platii subventiei pentru motorina utilizata in ultimul trimestru din 2012

s-au-aprobat-sumele-necesare-platii-subventiei-pentru-motorina-utilizata-in-ultimul-trimestru-din-2012

Guvernul a adoptat astazi proiectul de Hotarare de Guvern (HG) privind aprobarea ajutoarelor de stat care se acorda producatorilor agricoli pentru perioada 2012-2013 si a sumei totale alocate acestor ajutoare de stat. De interes pentru fermieri este aprobarea sumelor necesare acordarii subventiei la motorina aferenta trimestrului patru din 2012.


Prezentul proiect de act normativ stabileste ajutoarele de stat care se acorda producatorilor agricoli pentru perioada 2012-2013, astfel:

Aplicarea Directivei 2003/96/CE a Consiliului din 27 octombrie 2003 privind restructurarea cadrului comunitar de impozitare a produselor energetice si a electricitatii, diferenta dintre acciza standard si cea redusa reprezentand ajutorul de stat acordat sub forma de rambursare. Ajutorul de stat acordat sub forma de rambursare se aplica pentru cantitatile maxime de motorina achizitionate si utilizate pana la 31 decembrie 2012, iar decontarile se fac pentru fiecare trimestru, dupa incheierea acestuia, in baza cantitatilor solicitate de beneficiari si determinate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. Prin prezentul act normativ se deconteaza trimestrul IV al anului 2012.

Ajutoare pentru sectorul cresterii animalelor, in vederea acoperirii costurilor legate de mutarea cadavrelor de animale, pentru anul 2013.

Ajutoarele de stat sunt furnizate sub forma de servicii subventionate in procent de pana la 100%, producatorilor agricoli organizati in microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei de produse agricole, care au incheiat contract de prestari servicii cu o unitate autorizata in conditiile legislatiei in vigoare sa desfasoare activitatea de procesare / incinerare / coincinerare a subproduselor de origine animala care nu sunt destinate consumului uman.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ajutor de stat pentru plata primelor de asigurare pentru a veni in sprijinul producatorilor agricoli si pentru incurajarea acestora sa asigure culturile agricole, animalele, pasarile si familiile de albine, pentru anul 2013. Ajutorul de stat se acorda intreprinderilor mici si mijlocii pentru plata primelor de asigurare conform contractelor de asigurare incheiate cu societatile de asigurare-reasigurare.

Ajutoare de stat destinate acoperirii costurilor legate de intocmirea si mentinerea registrului genealogic si de determinare a calitatii genetice a raselor de animale, in anul 2013. Ameliorarea animalelor se desfasoara pe baza programelor de ameliorare multianuale, iar finantarea se realizeaza sub forma ajutoarelor de stat, in conformitate cu Regulamentul CE nr.1857/2006.

Valoarea totala a ajutoarelor de stat mentionate anterior este de 116.317 mii lei. Suma prevazuta se suporta de la bugetul de stat prin bugetul aprobat MADR pe anul 2013 si este prevazuta la capitolul 83.01 "Agricultura, Silvicultura si Vanatoare", Titlul 40 "Subventii", art.40.14 "Sprijinirea producatorilor agricoli".
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016