Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Sambata incepe Targul de tara, la muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului
Sambata si duminica, intre orele 10.00 si 18.00, Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului va fi, din nou, gazda Targului de tara, eveniment care isi propune in mod consecvent sa valorifice componente ale tezaurului alimentar traditional, prin demonstratii practice si expozitii culinare cu vanzare.
Astfel, spun organizatorii, elemente de arta culinara romaneasca, reprezentative pentru subzonele etnografice ale judetului Sibiu si ale judetelor Brasov si Alba, vor fi prezente la Targul de tara, spre deliciul publicului vizitator al Muzeului in Aer Liber.
Dintre cele mai cunoscute produse ce readuc in prim plan specificul culinar transilvanean amintim: sortimente de branza de la producatori certificati din sura Mare si Rasinari, produse din carne de la Talmacel si Sibiu, paine romaneasca preparata in casa, faimoasa placinta de Turnu, hencles dupa retetele renumite ale sasilor agniteni, turta dulce, zacusca si gemuri preparate in comunitatile de pe valea Hartibaciului, miere, sucuri de fructe de padure si, deopotriva, traditionala tuica de Salaj. Nu va lipsi binecunoscuta tocana de oaie si de vita cu mamaliga, preparata la ceaun. Preparatele calde se vor realiza in fata celor dornici sa invete sau doar sa isi aminteasca retetele traditionale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Prin crearea unei piete care promoveaza produsele traditionale romanesti se urmareste constientizarea importantei pastrarii bucatariei traditionale, ca valoare reprezentativa pentru civilizatia populara, marca a identitatii noastre culturale.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi