Publicat in: Diverse
Sambata incepe Targul de tara, la muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului
Sambata si duminica, intre orele 10.00 si 18.00, Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului va fi, din nou, gazda Targului de tara, eveniment care isi propune in mod consecvent sa valorifice componente ale tezaurului alimentar traditional, prin demonstratii practice si expozitii culinare cu vanzare.
Astfel, spun organizatorii, elemente de arta culinara romaneasca, reprezentative pentru subzonele etnografice ale judetului Sibiu si ale judetelor Brasov si Alba, vor fi prezente la Targul de tara, spre deliciul publicului vizitator al Muzeului in Aer Liber.

Dintre cele mai cunoscute produse ce readuc in prim plan specificul culinar transilvanean amintim: sortimente de branza de la producatori certificati din sura Mare si Rasinari, produse din carne de la Talmacel si Sibiu, paine romaneasca preparata in casa, faimoasa placinta de Turnu, hencles dupa retetele renumite ale sasilor agniteni, turta dulce, zacusca si gemuri preparate in comunitatile de pe valea Hartibaciului, miere, sucuri de fructe de padure si, deopotriva, traditionala tuica de Salaj. Nu va lipsi binecunoscuta tocana de oaie si de vita cu mamaliga, preparata la ceaun. Preparatele calde se vor realiza in fata celor dornici sa invete sau doar sa isi aminteasca retetele traditionale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Prin crearea unei piete care promoveaza produsele traditionale romanesti se urmareste constientizarea importantei pastrarii bucatariei traditionale, ca valoare reprezentativa pentru civilizatia populara, marca a identitatii noastre culturale.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016