Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sapte ani si jumatate de inchisoare pentru fostul director al APIA

sapte-ani-si-jumatate-de-inchisoare-pentru-fostul-director-al-apia

Aurel Pana a fost condamnat definitiv pentru luare de mita si trafic de influenta.


Fostul director general adjunct al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Aurel Pana a fost condamnat, pe 30 decembrie 2014, de Tribunalul Bucuresti, la sapte ani si sase luni de inchisoare pentru luare de mita si trafic de influenta. Aurel Pana a facut recurs la sentinta dictata de Tribunalul Bucuresti dar, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondat apelul formulat de acesta, astfel ca sentinta ramane definitiva.
 
Magistratii Tribunalului Bucuresti au dedus din cei sapte ani si sase luni perioada retinerii, arestului preventiv si arestului la domiciliu, de la 14 august 2013 la 17 mai 2014.
 
Aurel Pana si Mugur George Voinea, membru PC si director al unei firme, acuzati de fapte de coruptie, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie, in 8 noiembrie 2013. Tribunalul Bucuresti a decis, insa, judecarea celor doi in dosare separate.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea in judecata a lui Aurel Pana, pentru savarsirea infracţiunilor luare de mita şi trafic de influenţa, si a lui Mugur George Voinea, director la SC Evalserv Standard SRL, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta si complicitate la luare de mita.
 
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada mai - august 2013, Aurel Pana, in calitate de director general adjunct la APIA si de preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achizitia de ulei in cadrul programului PEAD 2013, impreuna cu Mugur Voinea, in baza unei inţelegeri prealabile, a pretins de la denunţator un comision de 10 la suta din valoarea contractelor adjudecate de societatea administrata de denuntator, circa 5.200.000 lei si externalizarea serviciilor de transport, in scopul de a-şi indeplini sau de a nu intarzia indeplinirea atribuţiilor sale de serviciu in legatura cu procedura de achiziţie pentru ulei organizata de APIA.
 
In schimb, inculpatii urmau sa-si exercite influenta asupra celorlalti membri ai comisiei de licitatie astfel incat ofertele formulate de catre societatea denuntatorului sa fie declarate castigatoare si pentru a asigura societatii sustinere in ceea ce priveste derularea contractelor (plati in avans, modificarea favorabila a graficului de livrari, confirmarea unor livrari neefectuate).
 
Totodata, Pana a cerut, in 8 aprilie 2013, de la reprezentantii unei societati comerciale suma de 1.000.000 euro si subcontractarea serviciilor de transport catre o firma indicata de acesta, in scopul de a-si indeplini atributiile de serviciu in sensul favorizarii castigarii licitatiei şi pentru a-si exercita influenta asupra membrilor comisiei de licitaţie.
 
In aceeaşi perioada, Mugur Voinea a obtinut foloase necuvenite constand intr-un contract de lucrari prin care firma denunţatorului se obliga sa plateasca catre SC Evalserv Standard SRL suma de 516.871,00 lei la care se adauga TVA de 124.049,04 lei şi i-a inlesnit lui Aurel Pana semnarea unui contract de transport incheiat de catre o societatea comerciala cu societatea denunţatorului, mai arata sursa citata.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016