Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se ne pregatim de acum pentru campania de primavara: Principalele reglaje la semanatorile pentru prasitoare

se-ne-pregatim-de-acum-pentru-campania-de-primavara-principalele-reglaje-la-semanatorile-pentru-prasitoare

Pentru a veni in sprijinul micilor fermieri care sunt la inceput de drum in organizarea si achizitia unei sisteme de masini, AGROROMANIA incepe astazi o noua serie de articole, dedicata intretinerii si utilizarii masinilor si utilajelor agricole. In articolul de astazi, ne vom opri asupra reglajelor semanatorilor pentru plante prasitoare, in asteptarea campaniei de primavara.


Principalele modele de semanatori pentru prasitoare produse la Mecanica Ceahlau sunt: SP4; SPC 4M, SPC 6M, SPC 8M; SPC4FS, SPC6FS, SPC8FS, SPC6ML, SPC8ML, SPC6FSL, SPC8FSL.

AGROROMANIA va prezinta azi doua reglaje deosebit de importante pentru reusita lucrarii: reglarea distantei intre brazdare si reglarea adancimii de semanat.

Reglarea distantei dintre brazdare se executa prin deplasarea sectiilor de semanat pe bara patrata, dupa slabirea bridelor de fixare. Se determina mijlocul barei centrale (axa de simetrie), se imparte distanta intre randuri "a" la doi si se fixeaza cele doua sectii centrale la distanta a/2 (masurata din mijlocul placii suport), lateral stanga si lateral dreapta de axa de simetrie a masinii. Celelalte sectii se fixeaza la distanta "a" una fata de cealalta. Masurarea distantei "a" dintre sectiile vecine se face pe linia brazdarelor lasate pe sol.

Reglarea adancimii de semanat se face pe o platforma plana si orizontala.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


- Se cupleaza semanatoarea la tractor;
- Se regleaza tirantii laterali si centrali ai tractorului, cand bara suport a masinii este la cca. 600 mm de platforma, pana cand aceasta este paralela cu platforma, iar exhaustorul este vertical;
- Se verifica ca toate tijele sa aiba capatul inferior infiletat complet in piulita sudata si partea libera a tijei sa aiba aceiasi lungime.
- Se coboara masina pana cand calcaiele brazdarelor incep sa atinga platforma;
- Se regleaza tijele infiletate ale sectiilor mai coborate, prin infiletare, pana cand toate calcaiele sunt la aceiasi inaltime fata de platforma, apoi se blocheaza cu contrapiulite;
- Se aseaza sub rotile de sprijin cale de lemn cu grosime egala cu adancimea de semanat minus 2-3 cm (afundarea rotilor in sol);
- Se regleaza surubul de reglaj al rotilor pana cand toate calcaiele brazdarelor de seminte ating platforma. In aceasta pozitie exhaustorul trebuie sa fie perfect vertical, in caz contrar se corecteaza.

In cazul utilizarii brazdarelor cu patina mica se face si reglarea talpii de limitare a adancimii, distanta pe verticala dintre calcaiul brazdarului si talpa limitatoare trebuind sa fie egala cu adancimea de insamantare.

Functie de gradul de pregatire a terenului si de viteza de deplasare in lucru, reglajul adancimii efectuat pe platforma trebuie verificat si corectat in camp, in mod egal de la ambele roti de sprijin.

In solurile afanate, adancimea reala va creste, iar marimea vitezei de lucru duce la micsorarea adancimii reglate. In cazul unei parcele cu patul germinativ mai slab pregatit, in vederea unei mai bune copieri a terenului, se vor tensiona in mod egal toate arcurile tijelor de la sectii cu ajutorul piulitelor existente in partea inferioara.

Comprimarea nu trebuie sa fie facuta prea puternic (maximum 6 cm) deoarece va duce la patinarea sau chiar desprinderea rotii de tasare, deci la o distributie neuniforma a semintelor.

Exemple din teren. Redactorii AGROROMANIA au suprins, in toamna, cateva imagini cu o cultura de paioase infiintata mecanizat, cu o semanatoare prost reglata.


reglaje semanatoare paioase
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016