Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seceta 2012: Se ia in calcul acordarea de despagubiri fermierilor afectati

seceta-2012-se-ia-in-calcul-acordarea-de-despagubiri-fermierilor-afectati

Premierul Victor Ponta a cerut ministrului Agriculturii ca, impreuna cu ministrul Finantelor si cel al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, sa ii prezinte solutii de sprijinire a agricultorilor in perioada de seceta.


El a aratat, in sedinta de miercuri a Guvernului, ca a fost informat ca sectorul agricol este afectat de seceta din ultima perioada si a cerut ministrului de resort solutii de sprijinire a agricultorilor.

Premierul a cerut ca solutiile sa fie definitivate pana la sfarsitul acestei saptamani.

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Daniel Botanoiu a declarat, marti, dupa o intalnire cu reprezentantii producatorilor de cereale si de paine, ca productia de grau din acest an va scadea cu 20% fata de anul trecut, ca urmare a vremii nefavorabile.

Seceta afeteaza productia de cartofi 2012, sfecla e si ea in pericol

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Seceta prelungita din aceasta vara a afectat mai mult de jumatate din culturile de cartofi din judetul Covasna.
Directorul Directiei Agricole, Könczei Csaba, a declarat ca in pericol sunt si culturile de sfecla de zahar, dar si fanetele care sunt "parjolite" de soare, prin urmare seceta afecteaza si crescatorii de animale.

"Pagubele sunt insemnate. Din evaluarile noastre de pana acum rezulta ca peste 50% din culturile de cartofi sunt afectate de canicula si de seceta prelungita. Deci pierderea va fi de cel putin 50%. Am fost ieri pe campuri si situatia e grava. Si incepe si la sfecla de zahar", a declarat Könczei Csaba.

Anul acesta, in judetul Covasna s-au cultivat aproape 15.000 de hectare cu cartofi, cu circa 2.000 de hectare mai putin decat anul trecut, deoarece o parte dintre agricultori s-au orientat spre alte culturi dupa ce au vazut ca nu reusesc sa-si vanda productia.

Anul trecut, in judetul Covasna s-au obtinut aproximativ 360.000 de tone de cartofi, adica o medie de 22 de tone la hectar, dar multi agricultori nu au reusit sa-i vanda nici cu 40-50 de bani kilogramul.

"E clar ca producatorii de cartofi vor iesi in pierdere si in acest an, pentru ca nu cred ca vor putea vinde peste pretul de cost. in plus se pune problema ca nu vor putea onora contractele pe care le-au incheiat cu fabricile de prelucrare si cu hipermarketurile, nici din punct de vedere cantitativ si nici calitativ", a mai spus Könczei Csaba.

Potrivit acestuia, in cursul saptamanii viitoare va fi formata o comisie din reprezentanti ai Directiei Agricole, ai Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) si ai primariilor din judet care va face o evaluare punctuala a pagubelor in fiecare localitate.

Könczei a mai spus ca si crescatorii de animale sunt afectati de seceta, deoarece fanetele sunt uscate, prin urmare nu vor fi furaje si ne putem astepta ca si productia de lapte sa fie mai mica in acest an.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016