Publicat in: Diverse
Secretarul de stat Achim Irimescu a reafirmat ca isi doreste scaderea TVA la carne din 2014
In cadrul conferintei “Reducerea TVA-ului scoate industria carnii din insolventa”, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, a apreciat ca reducerea TVA-ului va fi benefica bugetului, sectorului si consumatorilor si a aratat ca reducerea acestuia si la carne se va aplica, probabil, din septembrie 2014, in functie de rezultatele reducerii TVA-ului la paine.
"In momentul in care TVA a crescut de la 19% la 24%, sectorul carnii spune ca statul a pierdut sistematic 230 de milioane de euro pe an si peste 70.000 de tone de carne au disparut din zona alba in piata neagra. Cu cifre este usor sa dovedesti ca o astfel de masura (reducerea TVA - n.r.) este binevenita (...) In mod sigur, daca reusita in sectorul painii va fi cea scontata, se va trece la reducerea TVA la carne si, de ce nu, la lapte, pentru ca in statele din Vest TVA la produsele alimentare este 6 — 7%", a spus Irimescu.

Mai multi oficiali si reprezentanti ai sectorului carnii au discutat, ieri, la conferinta care a avut loc in cadrul targului Carnexpo, despre gasirea unor solutii pentru ca industria carnii sa prospere in contextul noilor provocari de piata.

De asemenea, subiectele abordate au vizat si noutatile aduse de PAC 2014-2020 in privinta industriei carnii si protectia produselor traditionale, reprezentantii carnii dorind sa se faca o diferentiere intre produsele de proasta calitate si produsele traditionale romanesti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Expozitia internationala CARNEXPO, eveniment dedicat industriei carnii si domeniilor conexe (cresterea si nutritia animalelor, abatorizare, productia de mezeluri, echipamente si utilaje), se desfasoara in perioada 23-26 octombrie 2013 la complexul expozitional EXPOROM.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Cum trebuie transportat laptele de la fermă la procesator în siguranță
Cum trebuie transportat laptele de la fermă la procesator în siguranță
  Între momentul mulsului și transformarea în produse lactate finite,...
Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Plexiglasul si policarbonatul nu sunt doar materiale tehnice, sunt solutii practice si estetice...
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016