Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Achim Irimescu a nunta acest lucru in ca de saptamana trecuta, cand a precizat ca exporturile catre Turcia au fost deschise, si urmeaza a fi extinse si in Iran.
In perioada 18-21 septembrie, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, efectueaza o vizita oficiala in Iran, acolo unde se va intalni cu omologul sau Mahmoud Hojjati, tema prinicipala a discutiilor fiind extinderea expoerturilor romanesti de ovine catre aceasta tara.
Vizita oficialului roman include si mai multe deplasari in teren, si vine dupa o serie de declaratii facute de acesta saptamana trecuta, in care preciza ca este foarte important sa se extinda exporturile romanesti de ovine atat catre zona araba, cat si in Uniunea Europeana.
„Este foarte important ca am redeschis piata turca si urmeaza sa mergem in Iran pentru discutii pentru extinderea exportului. Este foarte important sa popularizam comertul cu carne de oaie, nu doar cu animale, pentru ca aceasta carne, cea de oaie, este foarte sanatoasa si sa facem un program de promovare si pentru Uniunea Europeana, deoarece are un mare deficit de carne de ovina. Si nu e normal sa se importe carne de oaie din Noua Zeelanda, atata timp cat Romania a fost renumita in cresterea si valorificarea in acest domeniu zootehnic. Nu e normal nici ca in Romania sa se consume doar 2 kilogramede carne de oaie pe an, pe membru, fata de Islanda, unde cantitatea este de 22 de kilograme”, declara saptamana trecuta Achim Irimescu.
Acesta a mai precizat ca pentru a creste exportul de ovine si caprine in romania este implementat un program de crestere a rezistentei ovinelor la scrapie care consta in testarea berbecilor si oilor in vederea identificarii animalelor rezistente la aceasta boala si eliminarea celor susceptibile.
Vizita oficialului roman include si mai multe deplasari in teren, si vine dupa o serie de declaratii facute de acesta saptamana trecuta, in care preciza ca este foarte important sa se extinda exporturile romanesti de ovine atat catre zona araba, cat si in Uniunea Europeana.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Este foarte important ca am redeschis piata turca si urmeaza sa mergem in Iran pentru discutii pentru extinderea exportului. Este foarte important sa popularizam comertul cu carne de oaie, nu doar cu animale, pentru ca aceasta carne, cea de oaie, este foarte sanatoasa si sa facem un program de promovare si pentru Uniunea Europeana, deoarece are un mare deficit de carne de ovina. Si nu e normal sa se importe carne de oaie din Noua Zeelanda, atata timp cat Romania a fost renumita in cresterea si valorificarea in acest domeniu zootehnic. Nu e normal nici ca in Romania sa se consume doar 2 kilogramede carne de oaie pe an, pe membru, fata de Islanda, unde cantitatea este de 22 de kilograme”, declara saptamana trecuta Achim Irimescu.
Acesta a mai precizat ca pentru a creste exportul de ovine si caprine in romania este implementat un program de crestere a rezistentei ovinelor la scrapie care consta in testarea berbecilor si oilor in vederea identificarii animalelor rezistente la aceasta boala si eliminarea celor susceptibile.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 3.38 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News