Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MADR a prezentat pozitia Romaniei fata de dublul standard privind produsele alimentare

seful-madr-a-prezentat-pozitia-romaniei-fata-de-dublul-standard-privind-produsele-alimentare

Autoritatile din Romania s-au implicat in clarificarea standardelor duble de calitate a alimentelor, stabilind un mod eficient de colaborare pentru a identifica produsele care ar putea prezenta parametri de calitate diferiti.


In perioada 29-30 aprilie 2018, Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a participat la Forumul la nivel inalt „Este timpul sa prezentam standardele duble privind produsele alimentare la nivelul Uniunii Europene”, desfasurat la Palatul Culturii din Sofia, Bulgaria.

Alaturi de ministrul Petre Daea, Romania a fost reprezentata de subsecretarul de Stat Tiberius-Marius Bradatan din Ministerul Sanatatii, precum si de Vicepresedintele, Liliana Minca si Secretarul General, Mihaela Irina Ionescu din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Forumul la nivel inalt, a carui tematica a fost dublul standard de calitate al produselor alimentare, s-a desfasurat sub patronajul prim-ministrului Republicii Bulgaria - domnul Bojko Borisov.

Printre participanti s-au aflat ministrul bulgar al Agriculturii, Rumen Porodzanov, ministrul presedintiei bulgare a Consiliului UE, Lilyana Pavlova, precum si alti oficiali din statele membre ale Uniunii Europene, intre care ii amintim pe Vera Jourova, Comisar pentru justitie, consumatori si egalitatea intre sexe si Maria Gabriel, Comisar pentru economia si societatea digitala.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea a aratat ca problematica dublului standard se poate rezolva prin reglementari unice la nivel european care sa cuprinda definirea standardului dublu, metodologia de determinare a acestuia si instrumentele legale de gestionare a abaterilor.Nu este usor acest demers, dar el trebuie inceput, iar Romania va participa activ la realizarea lui”, a subliniat ministrul Petre Daea in cadrul Forumului.

In interventia sa, ministrul Petre Daea a atras atentia asupra faptului ca dublul standard este o realitate. „Constatarile pe care le-am facut atent si cu mijloace legale au confirmat existenta lui. Forumul se inscrie in aceasta logica de a gasi solutii. In acest context, doresc sa afirm ca Romania a urmarit cu atentie aceasta problema, folosindu-se de instrumente juridice de care dispune. Cu aportul colegilor din Belgia, Germania, Olanda, s-au facut analize la produse identice aflate in reteaua comerciala din Romania si aceste tari. Rezultatele au fost trimise la Comisie, raspunzand astfel scrisorii comune a celor trei comisari”, a afirmat ministrul Daea.
 


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016