Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seminte traditionale 2013-2014: Micii agricultori pot afla, joi, amanunte privind utilizarea semintelor traditionale, potrivit noilor norme fitosanitare

seminte-traditionale-2013-2014-micii-agricultori-pot-afla-joi-amanunte-privind-utilizarea-semintelor-traditionale-potrivit-noilor-norme-fitosanitare

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania va organiza joi, 4 iulie, o sesiune de informare pentru prezentarea pachetului de masuri destinat sa consolideze aplicarea standardelor in materie de sanatate si de siguranta pentru intregul lant agroalimentar din Europa.


Evenimentul va avea loc cu incepere de la ora 11:00, la Hotel Intercontinental, etajul 21, sala Hora (B-dul Nicolae Balcescu nr. 4, Bucuresti).
 
Propunerea privind reforma industriei agroalimentare a fost inaintata de Comisia Europeana la inceputul lunii mai. Siguranta alimentelor este esentiala pentru a asigura increderea consumatorilor si sustenabilitatea productiei alimentare. Pachetul de masuri ofera o abordare modernizata si simplificata, bazata mai mult pe riscuri, cu privire la protectia sanatatii, precum si instrumente de control mai eficiente care sa asigure aplicarea eficace a normelor de functionare a lantului alimentar.
 
Principalele elemente ale propunerii se refera la:
  • Sanatatea animalelor
  • Sanatatea plantelor
  • Materialul de reproducere a plantelor
  • Controalele oficiale
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Industria agroalimentara este cel de-al doilea mare sector economic din UE, cu peste 48 de milioane de angajati si cu o valoare a productiei de aproximativ 750 de miliarde EUR pe an. Europa detine cele mai ridicate standarde din lume in materie de siguran?a alimentara. Totusi, recentul scandal al carnii de cal, desi nu a prezentat niciun risc pentru sanatate, a demonstrat ca sistemul este perfectibil. Acest pachet de reforme soseste intr-un moment oportun, aratand ca sistemul poate face fata provocarilor cu care se confrunta, si, in plus, integreaza unele dintre invatamintele trase. intr-un cuvant, pachetul vizeaza sa ofere norme mai inteligente pentru alimente mai sigure", a declarat Tonio Borg, comisarul european pentru sanatate si consumatori.
 
Soiurile traditionale, in pericol?
 
Printre masurile vizate se refera si cele legate de avizarea semintelor si materialului saditor. Mai multe organizatii ale agricultorilor "traditionali" sustin ca se doreste, astfel, interzicerea comercializarii si utilizarii semintelor traditionale, rustice, neinregistrate in cataloagele oficiale. 
 
Potrivit CE, pachetul de masuri prevede norme mai simplificate si mai flexibile pentru comercializarea semintelor si a altor materiale pentru reproducerea plantelor, cu scopul de a asigura productivitatea, adaptabilitatea si diversitatea productiei vegetale si ale padurilor din Europa si de a facilita comertul cu acestea.
 
Utilizarea semintelor in gradini private nu este reglementata prin legisltia UE, iar gradinarii privati pot continua sa cumpere orice material vegetal si sa isi vanda semintele in cantitati mici. in plus, se va clarifica faptul ca orice neprofesionist (de exemplu, gradinarii privati) poate face schimb de seminte cu alti gradinari privati, fara a intra sub incidenta normelor regulamentului propus.
 
Scopul legislatiei este de a introduce o alegere mai larga pentru utilizatori, incluzand astfel noi soiuri ameliorate si testate, materiale care nu respecta definitia soiului (materiale eterogene), soiuri traditionale si materiale de nisa.
 
Cu toate acestea, noile norme, in acord cu agenda Comisiei privind o mai buna reglementare, tin seama de tipul de materiale, de conditiile de productie si de dimensiunea intreprinderii in cauza. Astfel, in ceea ce priveste vechile soiuri traditionale si materialele eterogene, sunt prevazute doar norme de inregistrare mai putin stricte. Aceste categorii sunt scutite de testare si de alte cerinte ale legislatiei.
 
in plus, sarcina administrativa este redusa pentru microintreprinderi, care pot comercializa orice tip de material ca "material de nisa" fara inregistrare.
 
Mai mult, microintreprinderile sunt, in general, scutite de taxe de inregistrare, precizeaza Comisia Europeana.
 

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016