Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfarsitul campaniei de recoltare a cerealelor in judetul Olt

sfarsitul-campaniei-de-recoltare-a-cerealelor-in-judetul-olt

Recoltarea culturilor de toamna din judetul Olt este pe sfarsite. Productiile de anul acesta au insumat cantitati medii de 2700 kg/ha pentru grau, 2600 kg/ha la orz si 1000 kg/ha la rapita.


„Graul a fost recoltat pe aproximativ 70% din suprafata cultivata si productia medie a mai crescut putin. Va mai creste si in continuare si din estimarile noastre va ajunge la final la 2.600 -2.700 kilograme pe hectar. Este o productie destul de mica, din cauza ca in lunile de primavara a fost seceta. Acum este importanta si calitatea graului, pentru ca si ploile din ultima vreme il afecteaza, reducand glutenul”, a declarat Olga Florica, inginer al Directiei Agricole Judetene Olt.
 
Aceasta a mai mentionat ca graul a fost recoltat de pe o suprafata de 100000 de hectare si ca au fost atat fermieri care au recoltat 3500 – 4000 de kg/ha, cat si fermieri care au recoltat pana in 2000 de kg/ha.
 
In prezent, pretul graului inregistreaza valori mai mici decat anul trecut, si anume 0,62 lei/kg.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Din cele 15000 de hectare cultivate cu orz de fermierii olteni, acestia au obtinut o productie medie la hectar de 2600 kg, ceva mai mica decat productia de anul trecut.
 
Productia de rapita a fost de 1000 kg/ha. Cultura de rapita a suferit cel mai mult din cauza vremii, a secetei din primavara si a ploilor din ultimul timp. „La rapita, productia este de aproape 1.000 kilograme pe hectar, foarte mica, mai mica decat anul trecut si sunt probleme si cu recoltarea pentru ca ploile din ultima vreme au dus la inflorirea plantelor”, a sustinut Olga Florica.
 
Daca ploile au afectat cultura de rapita, acestea au adus beneficii pentru culturile de porumb si floarea-soarelui. 
 
Cultura de grau din judetul Olt se intinde pe o suprafata de 140000 de hectare, cea de porumb pe 120000 de hectare, iar cea de floarea-soarelui pe 60000 de hectare.
 









Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016