Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturile AgroRomania: Stai la curte? Pregateste-ti gradina pentru iarna

sfaturile-agroromania-stai-la-curte-pregateste-ti-gradina-pentru-iarna

Precis ti-ai mutat deja in casa toate plantele sensibile la frig. Si bine ai facut, pentru ca de cateva zile temperaturile minime se apropie de zero grade, iar in zonele de deal si munte a si nins. Ce ti-a mai ramas de facut prin gradina?


Cu frunzele cazute si speciile exotice puse la adapost, spatiul din jurul casei tale pare acum pustiu. Il poti insa insufleti, astfel incat de sarbatori sa iti fie mai mare dragul sa iti arunci un ochi pe fereastra. Nu este greu, ai nevoie doar de putina imaginatie.

Mai intai munca...

Asigura-te mai intai ca totul este in ordine in zona straturilor de flori. Asta inseamna ca terenul a fost curatat de resturile de tulpini si frunze ramase de la plantele care s-au uscat, iar brazdele au fost sapate adanc, fara a marunti pamantul.

Sapatul te va ajuta sa scapi de daunatori si burieni, deoarece larvele insectelor care ierneaza si ele la cativa centimetri sub pamant sunt, astfel, distruse. Semintele buruienilor vor fi expuse la ger si nu vor rasari in primavara, lasand terenul curat si pregatit pentru a fi insamantat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


... si pe urma distractia!

Desi nu iti vei petrece foarte mult timp in gradina in zilele frumoase, mai ales daca zapada este din belsug, nimic nu se compara cu o bataie cu bulgari, alaturi de cei dragi! Pregateste de pe acum terenul de lupta, in asteptarea omatului!

Ca sa ai loc, pune la locul lor sculele si uneltele, in magazie sau in rafturi speciale. Copaceii tineri sau unele tufe pot fi usor ranite in zbenguiala copiilor, gandeste-te sa le invelesti cu frunze uscateş peste care poti sa legi o folie protectoare de plastic. Le vei proteja si de lovituri accidentale si de gerul puternic.

Acelasi lucru poti face si cu trandafirii, care, in plus, vor avea tulpinile musuroite (ingropate in pamant 20-30 de centimetri).

Nu orice mobilier de gradina poate ramane afara. In cazul celor din lemn, asigura-te ca sunt tratate impotriva umezelii, iar cele din fier suntgrunduite si bine vopsite.

In lipsa plantelor, mobilierul in sine poate deveni un punct de atractie, asa ca aseaza-l astfel incat sa "dea bine", chiar daca nu il folosesti. La o adica, o masa si un scaun purtand cusme de zapada, pot fi chiar simpatice si un loc de unde poti recolta cu usurinta materia prima pentru bulgari!

Alte puncte de atractie pot fi create prin aranjarea butucilor de foc si a crengilor mai groase de copac, ramase de la taiere. Poti crea impresia de "foc de tabara", sau poti construi "cazemate" impreuna cu cei mici.



Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016