Publicat in: Diverse
Somonul se sufoca in Alaska! Incalzirea globala injumatateste populatiile
Somonul se sufoca la propriu in Alaska, dupa cum putem observa in clipul de mai jos. Incalzirea globala a dus la cresterea temperaturii unui rau, astfel ca este disponibil din ce in ce mai putin oxigen.
Un pescar pasionat de kayaking a surprins imagini infioratoare in Alaska. Incalzirea globala pare sa creeze probleme uriase populatiilor de somon. Pestii se sufoca efectiv in rau.

Conform informatiilor furnizate de specialisti, temperatura raului se afla in crestere. Acest aspect combinat cu numarul mare de pesti care s-au indreptat inspre locul de depunere a icrele a dus la o insuficienta de oxigen care a ucis zeci de mii de pesti. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h


Incalzirea globala are presupuse efecte profunde in cele mai diferite domenii. Ea determina sau va determina ridicarea nivelului marii, extreme climatice, topirea ghetarilor, extinctia a numeroase specii si schimbari privind sanatatea oamenilor.

Videoclipul inregistrat de pescarul din Alaska poate fi vazut AICI!

Probleme de acest gen au fost intalnite si in Norvegia.

O alga agresiva care ucide pestii din crescatorii nu poate fi controlata din cauza cresterii temperaturii apei. Dezastrul are proportii fara precedent: pana acum, au fost pierdute 11 mii de tone de somon. Pentru crescatori, paguba este de zeci de milioane de euro.
 
In fiorduri, acolo unde sunt amplasate fermele piscicole ale norvegienilor, a existat dintotdeauna aceasta alga. Doar ca acum s-a inmultit peste masura si sufoca pur si simplu somonii.
 
Piscicultorii nu au alta solutie decat sa scoata zilnic somon mort, cu sutele de tone, sa curete instalatiile, sa spere ca alga nu se mai inmulteste. Deocamdata, niciun semn de ameliorare.
 
Fermele inca neafectate sunt evacuate intr-o cursa contra cronometru.

Nu doar somonul sufera

Incalzirea globala a afectat si o ampla zona din Australia, avand de sapte ori suprafata insulei Tasmania, potrivit studiului realizat de experti de la mai multe universitati si centre de cercetare australiene, relateaza luni EFE.
 
Temperatura apei a urcat cu 2,9 grade peste cea medie in aceasta perioada a anului si a provocat o scadere a productivitatii fermelor de somon si o crestere a mortalitatii stridiilor si altor scoici, precum si invazia unor specii straine.
 
Coordonatorul studiului, Eric Oliver, a declarat ca valul de caldura marina a fost cel mai lung si mai intens inregistrat vreodata in marea Tasmaniei de la inceperea masuratorilor si a considerat ca responsabila incalzirea globala provocata de oameni.
 
Studiul s-a concentrat pe zona de coasta din estul Tasmaniei, unul din punctele insulei in care se remarca cel mai mult aceasta incalzire, cu o crestere a temperaturii apei de patru grade peste media regionala.
 
Concluzia studiului este ca valul de caldura a fost provocat de o crestere a temperaturii curentului Australian de Est care in ultimele decenii s-a intensificat si s-a extins spre sud.
 
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton