Somonul se sufoca in Alaska! Incalzirea globala injumatateste populatiile
Publicat la data de 12 Aug. 2019 in:
Diverse Somonul se sufoca la propriu in Alaska, dupa cum putem observa in clipul de mai jos. Incalzirea globala a dus la cresterea temperaturii unui rau, astfel ca este disponibil din ce in ce mai putin oxigen.
Un pescar pasionat de kayaking a surprins imagini infioratoare in Alaska. Incalzirea globala pare sa creeze probleme uriase populatiilor de somon. Pestii se sufoca efectiv in rau.
Conform informatiilor furnizate de specialisti, temperatura raului se afla in crestere. Acest aspect combinat cu numarul mare de pesti care s-au indreptat inspre locul de depunere a icrele a dus la o insuficienta de oxigen care a ucis zeci de mii de pesti.
Incalzirea globala are presupuse efecte profunde in cele mai diferite domenii. Ea determina sau va determina ridicarea nivelului marii, extreme climatice, topirea ghetarilor, extinctia a numeroase specii si schimbari privind sanatatea oamenilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
Videoclipul inregistrat de pescarul din Alaska poate fi vazut
AICI!
Probleme de acest gen au fost intalnite si in Norvegia.
O alga agresiva care ucide pestii din crescatorii nu poate fi controlata din cauza cresterii temperaturii apei. Dezastrul are proportii fara precedent: pana acum, au fost pierdute 11 mii de tone de somon. Pentru crescatori, paguba este de zeci de milioane de euro.
In fiorduri, acolo unde sunt amplasate fermele piscicole ale norvegienilor, a existat dintotdeauna aceasta alga. Doar ca acum s-a inmultit peste masura si sufoca pur si simplu somonii.
Piscicultorii nu au alta solutie decat sa scoata zilnic somon mort, cu sutele de tone, sa curete instalatiile, sa spere ca alga nu se mai inmulteste. Deocamdata, niciun semn de ameliorare.
Fermele inca neafectate sunt evacuate intr-o cursa contra cronometru.
Nu doar somonul sufera
Incalzirea globala a afectat si o ampla zona din Australia, avand de sapte ori suprafata insulei Tasmania, potrivit studiului realizat de experti de la mai multe universitati si centre de cercetare australiene, relateaza luni EFE.
Temperatura apei a urcat cu 2,9 grade peste cea medie in aceasta perioada a anului si a provocat o scadere a productivitatii fermelor de somon si o crestere a mortalitatii stridiilor si altor scoici, precum si invazia unor specii straine.
Coordonatorul studiului, Eric Oliver, a declarat ca valul de caldura marina a fost cel mai lung si mai intens inregistrat vreodata in marea Tasmaniei de la inceperea masuratorilor si a considerat ca responsabila incalzirea globala provocata de oameni.
Studiul s-a concentrat pe zona de coasta din estul Tasmaniei, unul din punctele insulei in care se remarca cel mai mult aceasta incalzire, cu o crestere a temperaturii apei de patru grade peste media regionala.
Concluzia studiului este ca valul de caldura a fost provocat de o crestere a temperaturii curentului Australian de Est care in ultimele decenii s-a intensificat si s-a extins spre sud.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>