Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Statie de biogaz data in functiune la Filipestii de Padure

statie-de-biogaz-data-in-functiune-la-filipestii-de-padure

Producatorul de mezeluri CrisTim va beneficia de energie la un pret scazut si de un sistem rentabil de manegement al deseurilor rezultate din procesarea carnii, la sediul unitatii de productie din localitatea Filipestii de Padure, judetul Prahova.


Oportunitatile au fost posibile datorita investitiei in prima centrala de biogaz din tara noastra relizata de  Genesis Biopartner, un holding romanesc format din parteneriatul Baupartner Romania si Vireo Energy Suedia. Recent, statia de producere a energiei regenerabile in cogenerare, pe baza de biogaz a fost inaugurata la Filipestii de Padure iar printre primii beneficiari se numara Cristim.

“Acest parteneriat prin care, langa fabrica noastra de mezeluri s-a construit statia de biogaz, in cogenerare, ne va asigura livrarea unei cantitati importante de abur tehnologic la un cost mult mai scazut decat pana in prezent”, explica Radu Timis, Presedintele Grupului CrisTim.

Investitie de 5 mil euro

Statia de biogaz construita la Filipestii de Padure, Judetul Prahova, este un proiect initiat, dezvoltat si finantat integral de Genesis Biopartner si are o capacitate de 1MW/h electric si 1,2MW/h termic si proceseaza zilnic o cantitate de 49 tone substrat organic, iar proiectul a presupus o investitie de aproximativ 5.000.000 euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Implementarea proiectului, unic in Romania pana in prezent, a inceput in luna iunie 2012 cu scopul de a produce energie regenerabila (electrica si termica), in cogenerare, prin utilizarea de substrat organic (vegetal si, ulterior, deseuri organice) in zona amplasamentului. Noutatea proiectului consta in furnizarea catre un partener a energiei termice produse de centrala de cogenerare, producerea de energie electrica in banda, furnizarea predictibila (peste 8000 ore functionare/an), precum si posibilitatea de stocare a energiei (biogazului).

Acest proiect sta la baza dezvoltarii a trei domenii prioritare in Romania: energia, agricultura si protectia mediului inconjurator, iar instalatia de cogenerare pe baza de biogaz se preteaza oricarui consumator industrial care utilizeaza energie termica (apa calda, abur tehnologic, aer cald).

“in prezent realizam studii de fezabilitate pentru alte locatii. Totodata, cautam alti parteneri pentru amplasarea in zona lor a statiilor de biogaz si de producere a energiei in cogenerare. in special, ne intereseaza parteneri care au resturi sau deseuri organice, din industria alimentara sau parteneri industriali care au consum de energie termica”, declara Michael Dietrich, fondator Genesis Biopartner.

Proiectul a fost realizat la nivel tehnic de companile AB Energy si MT Energie, care au furnizat echipamentele necesare functionarii instalatiei de cogenerare, incepand de la tratarea biogazului pana la transformarea acestuia in energie electrica si recuperarea de energie termica (AB Energy) si respectiv tehnologia destinata liniei de fermentatie, precum si automatizarea intregului flux tehnologic pentru producerea biogazului (MT Energie).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016