Publicat in: Diverse
Statistici: Numarul animalelor sacrificate in luna februarie
Institutul National de Statistica a comunicat ca in luna februarie 2013, fata de luna ianuarie, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la bovine, porcine si pasari, iar la ovine si caprine au crescut. Comparativ cu luna februarie 2012, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la porcine, ovine si caprine si pasari, iar la bovine a crescut; greutatea in carcasa a acestora a scazut la ovine si caprine, iar la bovine, porcine si pasari a crescut.
Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 2,0%, respectiv cu 6,4%. in unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 10,0%, respectiv cu 6,2%. In luna februarie 2013, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a fost de 18,0% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 4,4%, respectiv cu 4,0%. in luna februarie 2013, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 82,0% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 9,6%, respectiv cu 13,7%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 42,3%, respectiv cu 41,5%. Taierile in unitatile industriale specializate, care au o pondere de 2,0% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine au ramas constante, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 13,2%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 9,8%, respectiv cu 9,5%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au scazut atât la numarul de pasari sacrificate cât si la greutatea in carcasa a acestora cu 9,8%.

Februarie 2013 comparativ cu februarie 2012

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 2,0%, respectiv cu 6,3%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 28,6%, respectiv cu 26,3%.

Numarul total de porcine sacrificate a scazut cu 1,9%, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 4,0%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 2,0%, respectiv cu 8,0%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 8,2%, respectiv cu 6,3%. Sacrificarile de ovine si caprine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut de 2,0 ori, respectiv de 3,3 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate a scazut cu 7,1%, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 10,0%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atât la numarul pasarilor sacrificate cât si la greutatea in carcasa a acestora cu 1,7%, respectiv cu 4,6%.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la animalele si pasarile sacrificate, prezinta usoare oscilatii.

In perioada februarie 2012 – februarie 2013, cele mai mari cresteri ale greutatii in carcasa s-au inregistrat in lunile decembrie si aprilie la porcine, respectiv la ovine si caprine, când au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Fara o pregatire corecta, culturile pot suferi din cauza unei nutritii inadecvate, alungirii...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016