Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Stavilarele Edighiol si Periboina, reabilitate de urgenta

Stavilarele Edighiol si Periboina vor fi reabilitate de urgenta cu fonduri europene. Costul total este de 15 milioane de euro.
Lucrarile se vor derula prin Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral si fac parte din prima etapa a unuia dintre cele mai ample proiecte finantate prin fonduri europene din Romania, respectiv "Reducerea eroziunii costiere, Faza II (2014-2020)", in valoare totala de peste 800 de milioane de euro.
Potrivit sursei citate, reabilitarea celor doua stavilare va costa 15 milioane de euro.
Stavilarele de la Edighiol si Periboina controleaza fluxul de apa intre Marea Neagra si Lacul Sinoe si au rolul de a facilita descarcarea in Marea Neagra a apelor din sistemul lacustru Razim -Sinoe si de a asigura conservarea ecosistemului si protectia obiectivelor din zona.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Pe langa lucrarile de extindere a plajelor (innisipare), se vor construi structuri hidrotehnice cu rol de protectie suplimentara si de fixare a aluviunilor in zona plajelor, precum si lucrari de consolidare a bazei falezelor. Spre deosebire de Faza I a proiectului, o pondere importanta in cadrul proiectului din Faza II il reprezinta lucrarile de refacere a biodiversitatii marine si de imbunatatire a conditiilor de mediu. Acestea presupun crearea de recife artificiale, biostructuri si zone de repopulare, de protectie si conservare a unor specii marine, de interes comunitar", mentioneaza reprezentantii ANAR.
In plus, proiectul ar urma sa protejeze ecosistemele marine din Marea Neagra, complexul Razelm-Sinoe, plaja scufundata din Eforie Nord-Eforie Sud, 2 Mai, Mangalia, Cap Aurora si Costinesti prin reducerea riscului de deteriorare si de pierdere a habitatelor in decursul aceleiasi perioade.
De asemenea, in cadrul proiectului, vor fi construite amenajari speciale de mediu care vor contribui la dezvoltarea unor specii marine.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 4.88 din 4 voturiArticole conexe:
Ultima ora
- » Concurs pentru horticultori romani. Se cauta solutii inovative
- » Regulile pentru depozitarea privata a produselor agricole
- » Fermierii, mesaj pentru Iohannis: Rezolvati conflictul cu Guvernul
- » Norofert, o noua ferma in Teleorman
- » Analisti: Culturile de grau din UE nu au fost afectate de valul de frig
Comentarii
0 comentarii