STUDIU. Serviciile de agricultura digitala in fermele romanesti
Publicat la data de 10 Mar. 2021 in:
Diverse Un nou studiu releva potentialul urias pentru fermele romanesti a serviciilor de agricultura digitala. Desi piata este mica in acest moment, potentialul ar fi urias.
Piata romaneasca de servicii de agricultura digitala se apropie de 20 milioane euro, incluzand serviciile de teledetectie satelitara si cu ajutorul dronelor, geolocalizare (GPS), analiza climatica si predictii meteo, IoT, serviciile de management integrat al fermelor, analize de sol si analize foliare si achizitia online de inputuri.
Fermierii care utilizeaza cel mai mult serviciile de agricultura digitala sunt cei tineri, cu studii superioare incheiate, care opereaza ferme de dimensiuni medii si mari.
Peste 60% dintre fermele mai mari de 100 hectare utilizeaza cel putin un serviciu sau produs de agricultura digitala, cel mai des utilizat serviciu fiind cel de geolocalizare (GPS) a utilajelor in camp. Eficienta, scaderea costurilor generale si cresterea controlului sunt principalele argumente care determina fermierii sa adopte aceste servicii, in general gradul de satisfactie privind utilizarea fiind unul foarte ridicat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
O treime dintre fermierii care nu folosesc in prezent servicii de agricultura digitala nu o fac din cauza lipsei de fonduri sau din cauza specificului fermelor proprii. Fermele mai mari utilizeaza agricultura digitala pe scara mai larga, intelegand mai bine utilitatea si beneficiile sale.
Studiul a fost finalizat in februarie 2021 si are la baza o analiza a 300 de interviuri realizate la nivel national cu fermieri care opereaza insumat aproximativ 300.000 hectare de culturi de camp.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
FNGCIMM a acordat garantii de peste 46 de miliarde de lei
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM a acordat peste 71.000 de garantii in valoare de 46,4 miliarde de lei, in perioada 2020 - 2023 prin Programul IMM Invest PLus, conform datelor prezentate de Dumitu Nancu, directorul general FNGCIMM si vicepresedintele Asociatiei Europene si Instit... citeste mai mult>>
Afacere profitabila pe un teren de 100 mp
Flori in ghiveci?! De ce nu? Va propunem o idee prin care puteti exploata inteligent si profitabil un teren de doar 100 de mp care va va aduce pana la 30.000 de euro pe an doar prin cultivarea si comercializarea de flori in ghiveci.... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>