Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu: Umplutura cozonacilor din comert poate contine pana la 9 E-uri

studiu-umplutura-cozonacilor-din-comert-poate-contine-pana-la-9-e-uri

Un studiu efectuat de Infocons arata, printre altele, ca umplutura cozonacilor poate contine pana la 9 E-uri.


Asociatia a analizat 20 de produse de acest tip de la diversi producatori si distribuitori cu privire la umplutura acestora, continutul de E-uri, de zahar, sare si valoarea energetica.
 
Din punct de vedere al aditivilor alimentari, numarul acestora variaza intre 0 si 9 E-uri. Studiul arata ca 75% dintre produse au avut in compozitia lor aditivul alimentar E471, care este un aditiv alimentar sigur, cu rol de agenti de ingrosare, emulgatori, stabilizatori, agenti de aglomerare si antispumanti, iar 35% dintre produse au avut ca ingredient E202. "Acest aditiv alimentar se mai numeste si "sorbat de potasiu". Doza zilnica admisa pentru consumul uman cumulat de acid sorbic si sarurile sale de potasiu si calciu este de pana la 25 mg/kg corp, doza la care nu au fost semnalate efecte secundare. Unele persoane pot prezenta reactii alergice la consumul acestuia si nu este permis folosirea sa in produse pentru sugari si copii mici", se arata in studiu.
 
In ceea ce priveste valoarea energetica gasita in cozonaci, aceasta variaza intre 298 si 414,6 kcal/100 grame.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Din punct de vedere al proteinelor, cantitatea cea mai mica este de 5,8 grame/100 grame, iar cantitatea cea mai mare este de 12,3 grame/100 grame.
 
Studiul InfoCons arata ca zaharul este si el prezent in compozitie, cu valori incepand de la 18 grame zaharuri (din glucide)/100 de grame, cantitatea cea mai mica, la 30,2 grame zaharuri (din glucide)/100 grame, cantitatea cea mai mare, ceea ce inseamna ca 30% din compozitia unui cozonac poate fi doar zahar.
 
Asociatia precizeaza ca 30,2 grame de zahar inseamna aproape 8 lingurite de zahar.
 
"Pentru prevenirea diabetului si a obezitatii, organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca zaharul sa nu depaseasca 10% din cantitatea totala de calorii consumate de catre o persoana pe zi (aproximativ 50 de grame pentru o dieta de 2.000 kcal)" , spune studiul citat.
 
In ceea ce priveste, cantitatea de sare (sodiu) pe 100 de grame gasita in produse, aceasta variaza intre 0,1 grame si 0,8 grame/100 de grame.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016