Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Studiu: Umplutura cozonacilor din comert poate contine pana la 9 E-uri

studiu-umplutura-cozonacilor-din-comert-poate-contine-pana-la-9-e-uri

Un studiu efectuat de Infocons arata, printre altele, ca umplutura cozonacilor poate contine pana la 9 E-uri.


Asociatia a analizat 20 de produse de acest tip de la diversi producatori si distribuitori cu privire la umplutura acestora, continutul de E-uri, de zahar, sare si valoarea energetica.
 
Din punct de vedere al aditivilor alimentari, numarul acestora variaza intre 0 si 9 E-uri. Studiul arata ca 75% dintre produse au avut in compozitia lor aditivul alimentar E471, care este un aditiv alimentar sigur, cu rol de agenti de ingrosare, emulgatori, stabilizatori, agenti de aglomerare si antispumanti, iar 35% dintre produse au avut ca ingredient E202. "Acest aditiv alimentar se mai numeste si "sorbat de potasiu". Doza zilnica admisa pentru consumul uman cumulat de acid sorbic si sarurile sale de potasiu si calciu este de pana la 25 mg/kg corp, doza la care nu au fost semnalate efecte secundare. Unele persoane pot prezenta reactii alergice la consumul acestuia si nu este permis folosirea sa in produse pentru sugari si copii mici", se arata in studiu.
 
In ceea ce priveste valoarea energetica gasita in cozonaci, aceasta variaza intre 298 si 414,6 kcal/100 grame.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - GHID PRACTIC - Cultivarea legumelor in sistem ecologic


Afacere pe timp de criza Castiga 27 500 euro an din cultivarea legumelor ecologice A produce legume in sistem de agricultura ecologica a practica agricultura ecologica inseamna inainte de toate a produce SANATATE Indiferent ce tip de om de afaceri sunteti exclusiv pragmatic sau preocupat si de caracterul benefic al produselor sale ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Din punct de vedere al proteinelor, cantitatea cea mai mica este de 5,8 grame/100 grame, iar cantitatea cea mai mare este de 12,3 grame/100 grame.
 
Studiul InfoCons arata ca zaharul este si el prezent in compozitie, cu valori incepand de la 18 grame zaharuri (din glucide)/100 de grame, cantitatea cea mai mica, la 30,2 grame zaharuri (din glucide)/100 grame, cantitatea cea mai mare, ceea ce inseamna ca 30% din compozitia unui cozonac poate fi doar zahar.
 
Asociatia precizeaza ca 30,2 grame de zahar inseamna aproape 8 lingurite de zahar.
 
"Pentru prevenirea diabetului si a obezitatii, organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca zaharul sa nu depaseasca 10% din cantitatea totala de calorii consumate de catre o persoana pe zi (aproximativ 50 de grame pentru o dieta de 2.000 kcal)" , spune studiul citat.
 
In ceea ce priveste, cantitatea de sare (sodiu) pe 100 de grame gasita in produse, aceasta variaza intre 0,1 grame si 0,8 grame/100 de grame.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

(Despre frunze) cu codita. ...

Formatiune de rod la mar care se prezinta sub forma unei structurib ramificate cu muguri de rod, iar ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016