Studiu: Umplutura cozonacilor din comert poate contine pana la 9 E-uri
Publicat la data de 20 Dec. 2019 in:
Diverse Un studiu efectuat de Infocons arata, printre altele, ca umplutura cozonacilor poate contine pana la 9 E-uri.
Asociatia a analizat 20 de produse de acest tip de la diversi producatori si distribuitori cu privire la umplutura acestora, continutul de E-uri, de zahar, sare si valoarea energetica.
Din punct de vedere al aditivilor alimentari, numarul acestora variaza intre 0 si 9 E-uri. Studiul arata ca 75% dintre produse au avut in compozitia lor aditivul alimentar E471, care este un aditiv alimentar sigur, cu rol de agenti de ingrosare, emulgatori, stabilizatori, agenti de aglomerare si antispumanti, iar 35% dintre produse au avut ca ingredient E202. "Acest aditiv alimentar se mai numeste si "sorbat de potasiu". Doza zilnica admisa pentru consumul uman cumulat de acid sorbic si sarurile sale de potasiu si calciu este de pana la 25 mg/kg corp, doza la care nu au fost semnalate efecte secundare. Unele persoane pot prezenta reactii alergice la consumul acestuia si nu este permis folosirea sa in produse pentru sugari si copii mici", se arata in studiu.
In ceea ce priveste valoarea energetica gasita in cozonaci, aceasta variaza intre 298 si 414,6 kcal/100 grame.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit
Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei 1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...
Oferta Speciala
valabila 48h
Din punct de vedere al proteinelor, cantitatea cea mai mica este de 5,8 grame/100 grame, iar cantitatea cea mai mare este de 12,3 grame/100 grame.
Studiul InfoCons arata ca zaharul este si el prezent in compozitie, cu valori incepand de la 18 grame zaharuri (din glucide)/100 de grame, cantitatea cea mai mica, la 30,2 grame zaharuri (din glucide)/100 grame, cantitatea cea mai mare, ceea ce inseamna ca 30% din compozitia unui cozonac poate fi doar zahar.
Asociatia precizeaza ca 30,2 grame de zahar inseamna aproape 8 lingurite de zahar.
"Pentru prevenirea diabetului si a obezitatii, organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca zaharul sa nu depaseasca 10% din cantitatea totala de calorii consumate de catre o persoana pe zi (aproximativ 50 de grame pentru o dieta de 2.000 kcal)" , spune studiul citat.
In ceea ce priveste, cantitatea de sare (sodiu) pe 100 de grame gasita in produse, aceasta variaza intre 0,1 grame si 0,8 grame/100 de grame.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Planificarea afacerii cu lavanda
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de calitatea semintelor. Diferenta in ceea ce priveste investitia intr-o cultura de lavanda o face si detinerea unui teren agricol.... citeste mai mult>>
FNGCIMM a acordat garantii de peste 46 de miliarde de lei
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM a acordat peste 71.000 de garantii in valoare de 46,4 miliarde de lei, in perioada 2020 - 2023 prin Programul IMM Invest PLus, conform datelor prezentate de Dumitu Nancu, directorul general FNGCIMM si vicepresedintele Asociatiei Europene si Instit... citeste mai mult>>