Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Terenuri agricole Bihor: Alba neagra cu terenuri la Sanmartin

terenuri-agricole-bihor-alba-neagra-cu-terenuri-la-sanmartin

In judetul Bihor, fostul secretar al Consiliului Local din localitatea este acuzat ca a participat la schimburi de terenuri in dauna autoritatilor locale. In acest mod, Consiliul Local a renuntat la terenuri situate in zone de interes, primind in schimb de la persoane fizice terenuri agricole situate in localitatile marginase.


"In perioada 2001-2004, la solicitarea mai multor persoane fizice, domiciliate in comuna Sinmartin, dar si in alte localitati din judetul Bihor si chiar din alte judete, Consiliul Local Sinmartin a aprobat schimburi de teren, terenurile oferite de persoanele fizice fiind amplasate in sate marginase ale comunei, iar cele cerute la schimb erau situate in apropierea centrului comunei Sinmartin, in zona turistica Baile Felix. In noua situatii din zece, persoanele fizice care au solicitat schimburi de terenuri, au avut drept scop obtinerea de foloase necuvenite, in defavoarea consiliului local", explica procurorii DNA. 
 
Pentru schimburile de teren care s-au realizat in perioada 2001-2003, Consiliul Local Sinmartin a ales o procedura aparte, din care primarul comunei a fost exclus.
 
In aceste conditii, referatele de specialitate cu propunere de aprobare a schimburilor imobiliare nu au fost intocmite de Biroul agricol din cadrul Primariei Sinmartin, ci de secretarul Consiliului Local, desi din documentatie rezulta clar ca schimburile de terenuri vizate erau de folosinta exclusiv agricola.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, dupa aprobarea schimbului de teren, inscrisul autentic nu a fost semnat de primar ci de secretarul CL.  Tot acesta a intocmit referate de specialitate prin care a stabilit, cu intentie, valori diminuate fata de valoarea reala, a unor terenuri din proprietatea privata a Consiliului Local Sinmartin si a propus tranzactii civile de schimb imobiliar a terenurilor respective, determinandu-i in acest mod, pe consilierii locali din cadrul Comisiei economice si pe cei din cadrul Consiliului Local Sinmartin, sa avizeze si sa aprobe schimburile de teren. In urma acestor schimburi, Consiliul Local Sinmartin a fost prejudiciat cu suma de 412.850 euro, iar solicitantii schimburilor de teren au obtinut un folos necuvenit de 412.850 euro
 
Terenurile cedate de Consiliul Local Sinmartin, fiecare in parte, avea o valoare mai mare decat terenul primit la schimb, cuantumul diferentelor valorice fiind de 412.850 euro, ceea ce reprezinta prejudiciu cauzat Consiliului Local Sinmartin si totodata folos necuvenit de care au beneficiat solicitantii schimburilor de terenuri .
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecatoria Oradea.

(foto: Primaria Sanmartin)

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016