Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Totul despre semintele de gazon: cum le alegi si cand le plantezi, pentru cele mai bune rezultate!

totul-despre-semintele-de-gazon-cum-le-alegi-si-cand-le-plantezi-pentru-cele-mai-bune-rezultate

Gazonul confera o nota de eleganta si o frumusete deosebita fiecarui spatiu pe care este plantat. In acelasi timp, absoarbe particulele de praf si fumul din atmosfera si genereaza cantitati impresionante de oxigen. Spre exemplu, 15 metri patrati produc oxigen suficient pentru a acoperi, timp de 12 luni, necesitatile unei familii formate din 4 persoane!


Pentru a te bucura de toate aceste beneficii, trebuie sa respecti cateva reguli atunci cand cumperi seminte gazon, iar apoi cand le plantezi. Ele sunt determinate de suprafata de teren pe care urmeaza sa fie cultivate, precum si de modul in care vei folosi terenul
respectiv.

Alege seminte de gazon potrivite pentru dorintele tale!

Exista cateva categorii principale de gazon, diferentiate in functie de activitatile ce se vor desfasura pe suprafata respectiva. Din acest punct de vedere, exista doua tipuri majore:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
• cel ornamental, care se remarca printr-un aspect placut, insa are o rezistenta redusa. De aceea, este indicat doar pentru spatiile pur decorative, unde nu se desfasoara nici un fel de activitate. Necesita ingrijire atenta si tundere in fiecare saptamana;
• cel pentru joaca sau sport, cu o rezistenta mai ridicata si care necesita o ingrijire medie. De regula, este tuns o data pe saptamana sau chiar la doua saptamani. Se pot face anumite diferentieri si in functie de tipul de sport pentru care urmeaza sa fie folosit.

Pe de alta parte, exista o clasificare speciala pentru seminte de gazon si in functie de conditiile atmosferice sau de caracteristicile solului. Din acest punct de vedere, sunt diferentiate urmatoarele categorii:
• cel pentru umbra, care necesita o ingrijire moderata, deoarece are o rezistenta medie. Trebuie tuns o data pe saptamana;
• cel pentru zone uscate, cu rezistenta medie spre ridicata. In consecinta, este suficient sa fie tuns o data la fiecare doua sau chiar trei saptamani. 

Soiuri performante de seminte de gazon

Soiul Tappeto Erboso – Soare are o densitate medie si se preteaza pe soluri nu foarte argiloase, in zone insorite. Trebuie irigat regulat, pentru a deveni foarte dens si fin. Ca urmare a faptului ca germineaza lent, este recomandat pentru soluri curate, fara buruieni. Un avantaj este reprezentat de faptul ca nu necesita multe taieri. Este disponibil la pungi de 1 kilogram si are urmatoarea compozitie: Lolium perenne Belida in proportie de 40%, Lolium perenne Nui in procent de 43%, Festuca rubra

Maxima intre 1 si 15% si Poa pratensis Evora in procent de 2%. 

Un alt tip apreciat de seminte de gazon este Profi Garden Champion Golf, conceput pentru gradini ornamentale, peluze verzi si peluze pentru practicarea golfului. Cantitatea necesara de seminte se calculeaza in functie de suprafata de teren, un kilogram acoperind 35 de metri patrati. Poate fi insamantat atat primavara, cat si vara sau toamna, iar compozitia reprezinta un amestec de paius rosu, raigras englezesc si floarea fanului. 

In functie de teren, poti alege si specii rezistente la umbra, cu un necesar ridicat de apa. Doza de semanat este de 20 pana la 30 de grame pe metru patrat, iar rasarirea este mai lenta. Compozitia contine Festuca rubra, Poa trivialis, Festuca ovina. Agrostide tenue si Festuca trichophylla.

Cu seminte gazon bine alese, orice suprafata va deveni o adevarata splendoare, spre incantarea proprietarului si a oaspetilor sai!
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016