Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Un singur gradinar se ocupa de cel mai mare si mai vechi gard viu din Anglia
Cel mai mare gard viu din lume este realizat din TISA - TAXUS BACCATA
Britanicul Peter Pidgley are onoranta datorie de a fi ingrijitorul celui mai mare si mai vechi gard viu din Marea Britanie. Gardul, lung de 121 de metri, inalt si lat de aproape zece metri, este o adevarata opera de arhitectura verde, datand din anul 1550, din vremea regelui Eduard al VI-lea. Conform spuselor istoricilor, in gard exista intrari si cotloane prin care vizitatorii pot observa tulpinile batrane de sute de ani.
Gardul viu este format din Tisa - Taxus baccata, o specie de conifer care poate ajunge pana la 20 de metri inaltime si care are un rol aparte in traditia englezilor, din lemnul acestui arbust fiind construite in Evul Mediu celebrele "arcuri lungi", o arma redutabila la vremea aceea.
Tisa - Taxus baccata este unul din arborii cu cea mai lunga durata de viata. Desi aproape imposibil de determinat cu precizie, sunt cunoscute exemplare in varsta de cateva mii de ani.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Despre tisa
Tisa este un conifer originar din Europa, raspandit si in Romania (in prezent este specie ocrotita si, din pacate, aproape a disparut din tara noastra).
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.67 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News