Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Un studiu efectuat de Institutul National de Cercetare IBA Bucuresti arata ca merele romanesti sunt mai dulci si mai sanatoase decat cele importate.
Studiul efectuat la cererea Asociatiei Consumatorilor de Produse Alimentare 'Optimum Cibum' a comparat mai multe loturi de mere din soiurile Jonathan si Golden.
Potrivit rezultatelor comunicate de reprezentantii asociatiei, la analiza organoleptica s-a evidentiat faptul ca ambele soiuri crescute in Romania au aroma specifica mai intensa decat celelalte mere, iar senzatia de dulce a fost confirmata prin determinari fizico-chimice.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
La analiza fizico-chimica s-a constatat ca Jonathanul romanesc este cu 20% mai dulce decat Jonathanul polonez, iar continutul de substanta uscata solubila si cenusa (care indica prezenta mineralelor si a diversilor compusi) este cu 25%, respectiv 80% mai mare decat la Jonathanul polonez.
La soiul Golden, merele romanesti sunt cu 22% mai dulci decat cele italiene si cu 14% fata de cele turcesti. De asemenea, substanta uscata solubila este cu 13% mai mare decat la cele italiene si cu 5% fata de cele turcesti.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News