Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valeriu Tabara: Romania trebuie sa fie exportator de securitate alimentara

valeriu-tabara-romania-trebuie-sa-fie-exportator-de-securitate-alimentara

Romania a fost si are capacitatea de a fi exportator de securitate alimentara, a declarat duminica ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, cu ocazia aniversarii Zilei Mondiale a Alimentatiei.


"Romania are capacitatea de a fi exportator de securitate alimentara, daca combina armonios elementele de cercetare cu stiinta, dar si cu conditiile naturale", a precizat Tabara. Acesta a mentionat ca, la ora actuala, Romania isi asigura doar 50-60% din consumul alimentar, dar diferenta va fi acoperita in perioada urmatoare.

Potrivit sursei citate, Romania este avantajata de noua reforma a Politicii Agricole Comune, care va asigura progresul, dar si potentialul agricol national.

"Consider ca, prin noua PAC, agricultura Romaniei si dezvoltarea rurala sunt asigurate prin proiectele comunitare cat si prin cele nationale. Important este ca politicile agricole ale Romaniei sa aiba continuitate", a adaugat Tabara.

Problema productiei de alimente ramane o provocare a agriculturii in intreaga lume deoarece este nevoie de o crestere a productiei si a calitatii produselor alimentare in conditiile in care pentru anii 2050 este estimata o populatie de 10 miliarde de oameni, iar competitia pe piata de alimente se va accentua.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Reprezentantul FAO in Romania, Bogdan Bazga, a subliniat faptul ca Romania se alatura statelor lumii pentru combaterea saraciei si asigurarea securitatii alimentare, mai ales ca la ora actuala, potrivit ONU, sufera de saracie 1,34 de miliarde de oameni, din care 35-38% sunt copii.

Acesta i-a premiat pe mai multi reprezentanti din Ministerul Agriculturii, ANSVSA si ai mediului academic pentru contributia lor in domeniu, oferindu-le o placheta si un tricou din partea FAO.

seful MADR a vizitat ulterior standurile celor 20 de producatori agricoli care expun produse traditionale romanesti in curtea MADR, fiind intampinat cu paine si sare.

Ministerul Agriculturii a organizat duminica 'Ziua Portilor deschise la MADR', pregatind si un spectacol de cantece, poezie si dansuri populare sustinut de copii. De asemenea, bucurestenii pot vizita duminica sediul Ministerul Agriculturii si cabinetele demnitarilor.

Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) celebreaza duminica Ziua Mondiala a Alimentatiei (ZMA) si a 66-a aniversare de la infiintarea organizatiei.

Anul acesta, in cadrul ZMA 2011, sunt asociate activitatile de promovare a securitatii alimentare la nivel mondial - campanii ale ONU si FAO, unde sunt incluse actiuni destinate sprijinirii populatiei din intreaga lume care sufera de foame. Tema propusa de FAO pentru ZMA 2011 este 'Uniti impotriva foametei/Pretul Alimentelor - de la Criza la Stabilitate'.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016