Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FERTILIZARE RENTABILA LA SEMANAT PORUMB SI FLOAREA SOARELUI

fertilizare-rentabilala-semanat-porumb-si-floarea-soarelui

Aprovizionarea cu elemente nutritive din timp este critica pentru porumb si floarea soarelui. Primele cateva zile de viata ale plantei determina modul in care aceasta se va dezvolta si deasemenea are influenta decisiva asupra nivelului de productie.


Ingrasamintele starter furnizeaza nutrientii atunci cand solul este prea rece si elementele nutritive sunt imobilizate din diferite motive. Utilizarea unui ingrasamant starter ofera culturii tinere necesarul optim de hrana si garanteaza o evolutie pozitiva a culturii, determinand cresteri semnificative de productie.


CARENTA DE FOSFOR DUCE LA INTÂRZIEREA CRESTERII PLANTELOR

Unul din cele mai importante beneficii ale starterului este faptul ca asigura cantitatile necesare de fosfor pentru primele stadii de dezvoltare a plantelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Fosforul stimuleaza dezvoltarea sistemului radicular, creste rezistenta plantelor la seceta, intensifica infratirea la cerealele paioase, are rol important in procesul de fructificare si formare a semintelor. Carenta de fosfor se manifesta prin sistemul radicular slab dezvoltat, intarzierea cresterii, ramificare redusa, si coacere intarziata.

DINAMICA NUTRITIEI CU FOSFOR A CULTURII DE PORUMB (productie de 10 t/ha)



AFLA CUM TEMPERATURA SI PH-UL SOLULUI ITI POT BLOCA FORFORUL IN SOL

 

Disponibilitatea fosforului este redusa la soluri acide (pH< 6.5) sau in solurile alcaline (pH> 7)

Solutia completa de la Chemark Rom,
SEED SPRINT – INGRASAMÂNT STARTER MICROGRANULAT CU ACIZI HUMICI

Seed Sprint, un ingrasamant starter distribuit in Romania de Chemark Rom, se aplica odata cu semanatul, pe orice tip de sol si ofera plantelor o sursa de azot si fosfor usor accesibila din primele faze de vegetatie. Acesta este comercializat in doua variante:

Seedsprint H1: Azot (N): 12% / Fosfor (P2O5): 43% / Acizi humici: 1% / (HUMIFIRST® WG) / Sulf (SO3): 5% / Zinc (Zn): 0,5%

Seedsprint H5: Azot (N): 12% / Fosfor (P2O5): 43% / Acizi humici: 5% / (HUMIFIRST® WG) / Sulf (SO3): 5% / Zinc (Zn): 0,8%

Seed Sprint contine si acizii humici care au, de asemenea, influenta asupra pH-lui, prin marirea capacitatii de tamponare, ceea ce permite mentinerea pH-lui in limite optime, favorizand accesibilitatea substantelor nutritive. Acizii humici imbunatatesc structura solului si cresc capacitatea de retinere a apei.

RENTABILITATE?

  • Creste eficienta absorbtiei elementelor nutritive, mai ales a dosforului datorita aplicarii localizate

  • Garanteaza o rasarire uniforma a culturii, deci este ca o polita de asigurare la infiintarea culturii

  • S-au observat cresteri de productie de pana la 30% pe ha la porumb semant cu Seed Sprint (SCDA Satu Mare, fermierii din zona de Sud)

  • S-au observat cresteri de productie de pana 10% pe ha la cultura de grau (SCDA Turda)

EFECTUL APLICARII SEED SPRINT LA PORUMB

EFECTUL APLICARII SEED SPRINT LA FLOAREA SOARELUI

TEHNOLOGIA DE APLICARE

Aplicarea ingrasamantului starter microgranulat este recomandata a se face cu un echipament pentru fertilizare localizata.
aici detalii complete despre aplicator

 AFLA AICI TOATE DETALIILE DESPRE SEEDSPRINT


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016