Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebari legate de mandarinul pitic, plantarea pinilor, trandafirul chinezesc si violetele africane

intrebari legate de mandarinul pitic, plantarea pinilor, trandafirul chinezesc si violetele africane


Intrebarea nr.6:
Mandarinul pitic Am primit o planta, mandarin pitic- din Grecia,un cadou de sarbatori. Are deja multe fructe, dar am observat ca incepe sa se usuce. Am cautat informatii despre aceasta planta, nu am gasit nimic.Va solicit sfatul referitor la ingrijirea mandarinului pitic
Daco


Doctorul plantelor: Mandarinul pitic este o varietate a speciei Citrus reticulata, are nevoie de foarte multa lumina pentru a se dezvolta. Nu se uda foarte des, iar in anotimpul rece udarea se rareste si mai mult. Pamantul din ghiveci se schimba in fiecare an, niciodata nu va fi plantat in turba, ci intr-un amestec de turba si pamant de gradina, astfel incat sa permita scurgerea apei.Pe fundul ghiveciului se poate aseza un strat de cioburi sau pietris, pentru a facilita drenajul. Poate fi atacat de acarieni si paduchii de frunze, deci verifica foliajul plantei.Daca se confirma prezenta daunatorilor, poti incerca o stropire cu emulsie de sapun de casa, macerat de tutun sau alcool sanitar. Sfat: cel mai bine pentru mandarin, dar si pentru alte citrice, este sa fie udate cu apa de ploaie. Daca nu exista posibilitatea, se colecteaza apa de la robinet intr-un vas cu gura larga (o galeata) si se lasa cel putin 24 de ore neacoperita. Abia apoi se foloseste la udare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Intrebarea nr.5:
Am plantat pini in toamna, cumparati de la Stefanesti, deci avand radacinile taiate. I-am plantat si la unii dintre ei s-au uscat, de jos in sus acele. Momentan se pare ca procesul stagneaza, nu stiu ce pot sa fac in afara de a astepta venirea primaverii. Cum i-as putea totusi ajuta, eu am incercat sa-i plantez cat mai corect cu putinta.
Cristina

Doctorul plantelor: In acest moment nu poti face nimic. Pomii sunt in repaus vegetativ. Este foarte important locul in care au fost plantati si cat de mult au fost udati. Ei se planteaza toamna, la sfarsitul lui octombrie, inceputul lui noiembrie, si trebuie foarte bine udati. Cand i-ai cumparat, radacinile erau invelite cu pamant?

Intrebarea nr.4:
Hello! Am un lamai care a facut candva niste paduchi verzi(cum am aflat tot de aici). L-am stropit cu alcool plus tutun si a scapat de paduchi. Problema insa este ca ii cad in continuare foarte multe frunze si nu stiu cum sa fac sa il salvez
Valentin

Doctorul plantelor: Valentin, dupa ce lamaiul tau a scapat de daunatori, si-a revenit, sau a ramas in acelasi stadiu? Daca tratamentul a fost aplicat recent, planta are nevoie de o perioada de "convalescenta", in care isi va reface foliajul.

Intrebarea nr.3:
Am 5 violete de parma de diferite culori. Dintr-o data am constatat ca toate au frunzele patate (de parca ar fi fost oparite)
Andreea

Doctorul plantelor: Foarte important in ingrijirea violetelor este locul in care tii ghivecele. Violetei nu ii prieste un loc cu soare puternic. Nu este insa cazul in luna ianuarie, retine acest sfat pentru la vara. De asemenea, violeta nu trebuie udata prea des, si mai ales, nu trebuie udata pe frunze. Incearca sa uzi doar pamantul din jurul rozetei de frunze, fara a atinge frunzele cu stropi. Trebuie sa tii cont si de faptul ca pamantul din ghiveci nu trebuie sa fie in permanenta ud, el trebuie sa fie uscat la suprafata intre doua udari. Daca in zona petelor apare si un praf albicios, poate fi vorba de o boala numita fainare, produsa de o specie de ciuperca. In acest caz, poti cere un fungicid de la o farmacie fitosanitara.

Intrebarea nr.2:
Am un trandafir japonez pe care l-au invadat niste purici mici, verzi. I-au acoperit, pur si simplu, bobocii!
Eliza

Doctorul plantelor: Eliza, insectele descrise de tine nu sunt purici, ci paduchi verzi. Mai precis, este vorba de o insecta numita Aphis rosae. Iar trandafirul tau, cred ca este de fapt trandafir chinezesc - Hibiscus rosa sinensis, care adesea este confundat cu cel japonez - Camelia japonica. Te sfatuiesc sa stropesti trandafirul cu o emulsie de apa si sapun de casa. Daca metoda nu da roade, poti folosi un insecticid special numit Pirimor. Mai poti folosi si insecticidul numit Decis.

Intrebarea nr.1:
Cand pot sa culeg radacina de tataneasa? Este adevarat ca vindeca ulcerul?
Cornel Oprea, Bucuresti

Doctorul plantelor: Draga Cornel, radacinile tatanesei se recolteaza primavara devreme, pana in luna martie, sau incepand din luna septembrie pana la primele ingheturi. Am si publicat astazi un articol cu mai multe informatii, il poti citi aici
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016