Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 lucruri la care trebuie sa fii atent cand vrei sa ridici un adapost

6-lucruri-la-care-trebuie-sa-fii-atent-cand-vrei-sa-ridici-un-adapost

Adapostul animalelor din gospodarie este una dintre cele mai importante investitii pe care le poti face pentru a te extinde. Trebuie sa fii atent insa atunci cand iti asumi un astfel de proiect sa respecti toate normele pentru ca animalele sa traiasca in cele mai bune conditii posibile.


6 lucruri la care trebuie sa fii atent cand vrei sa ridici un adapost:


1. Cum iti dai seama de dimensiunea potrivita

Primele lucruri de la care pleci atunci cand vrei sa ridici un adapost nou pentru animale sunt numarul de animale, orientarea productiei si sistemul de exploatare. Cel mai important lucru este ca structura adapostului, modul in care este compartimentat si elementele de inchidere sa ofere o ambianta sanatoasa pentru animale, sa respecte legea in vigoare si procesele de productie sa se faca in cele mai bune conditii. Ca o regula generala, poti folosi cu incredere ciment la un pret bun pentru constructia adapostului, fara sa iti sufoce bugetul alocat acestui proiect.


2. Ce temperatura interioara trebuie sa aiba adapostul

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Microclimatul adapostului este esential. Daca vorbim despre o stana de oi, temperatura trebuie sa treaca de la 0 la 29 de grade Celsius, corelata de fiecare data cu starea fiziologica a oilor, dar si cu rezervele lor corporale.


3. Conditiile pe care trebuie sa le asiguri in adapost

E obligatoriu sa montezi iluminatoare si ferestre care sa acopere intreg adapostul. Vorbim, in medie, despre un calcul de un metru patrat de geam la 20 de metri patrati de pardoseala. Un lucru important de care ar trebui sa tii cont este amplasamentul ferestrelor, care ar trebui facut pe Nord si pe Sud, ca sa le feresti de curentii puternici.


4. Nu uita de ventilatie

Pentru o calitate buna a aerului in adapost, trebuie sa ai in permanenta activ un sistem de ventilatie destul de bun, deoarece noxele produse de animale trebuie indepartate. De asemenea, si dejectiile trebuie indepartate, fie mecanic, fie manual, dimensiunea adapostului fiind decisiva in acest caz. Pentru a evita poluarea mediului inconjurator, trebuie sa ai o platforma de gunoi cu pereti si fund din beton.


5. Cum protejezi animalele in fata caniculei

Daca temperaturile de peste vara depasesc cu mult limitele medii ale perioadei, atunci animlele trebuie protejate. In primul rand apa si furajele trebuie sa fie in cantitati suficient de mari pentru a putea satisface nevoile din acest sezon. Vorbim despre aproximativ 50 litri pentru bovine, 40 pentru cabaline, 10 pentru porci si 6 pentru ovine pe zi. De asemenea, trebuie sa existe un sistem de rezerva in cazul in care ventilatia pica, dar si generatoare electrice.


6. Reguli generale pentru ger, pe timpul iernii

In cazul unor temperaturi minime, ninsori si ger, animalele nu trebuie in niciun fel sa fie expuse frigului si zapezii, iar apa si furajele trebuie, la fel ca in perioada de canicula, sa fie suficiente. Daca sesisezi, atat in perioada de vara, cat si de iarna, schimbari in comportamentul animalelor de adapost, cheama de urgenta un medic veterinar ca sa verifice situatia si sa poti lua masuri din timp.


Sursa foto: Shutterstock / Copyright: Vevchic




Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016