Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA: Prima actiune de dezinfectie la fermele de curcani s-a finalizat

ansvsa-prima-actiune-de-dezinfectie-la-fermele-de-curcani-s-a-finalizat

Prima actiune de dezinfectie s-a finalizat la toate cele trei ferme de curcani unde a fost diagnosticata gripa aviara, conform Autoritatii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.


Conform procedurilor, dupa depopularea fermelor sunt supuse curateniei si dezinfectiei urmatoarele:
 
- spatiile utilizate pentru adapostirea animalelor
 
- echipamentul susceptibil de a fi contaminat
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
- vehiculele utilizate pentru transportul pasarilor, al cadavrelor, al hranei pentru pasarile domestice, al gunoiului de grajd, al asternutului pentru pasari 
 
De asemenea, ANSVSA mentioneaza ca prima dezinfectie a adaposturilor a fost realizata, urmand cea de a doua la 14 zile si cea de-a treia la 21 zile. Acestea masuri de curatare si dezinfectie in exploatatiile comerciale au drept scop reducerea presiunii virale prin eliminarea germenilor specifici. In acest sens, masurile sunt sustinute de punerea in aplicare a metodelor adecvate de dezinfectie la intrarile si iesirile din cladirile unde sunt adaposturile pasarilor. 
 
Accesul in exploatatiile afectate este permis numai personalor implicate in gestionarea focarelor de boala, potrivit ANSVSA. In ceea ce priveste efectivul de curcani afectat, acesta a numarat 223.510 de capete. In urma eutanasierii, a fost ecarisat prin ingropare, pe un teren care apartine Primariei Codlea, stabilit prin decizia Centrului Local pentru Combatarea Bolilor.
 
Masurile de restrictie severe privind circulatia persoanelor, animalelor si a mijloacelor de transport pentru toate fermele, in zonele de protectie si supraveghere, au fost stabilite in urma declansarii focarelor.
 
ANSVSA mentioneaza ca nicio pasare de curte si niciun mamifer domestic nu trebuie sa intre sau sa iasa din exploatatiile din zonele de restrictie, fara autorizarea autoritatii competente. In cazul zonelor de restrictie, aplicarea masurilor de supraveghere si control continua. De asemenea, toate exploatatiile cu pasari sunt inspectate de un mediu veterinar, verificand si respectarea conditiilor de biosecuritate. 
 
Orice cresterea a morbiditatii, dar si orice scadere importanta inregistrata in datele de productie trebuie semnalata autoritatii competente sau medicului veterinar de libera practica. 
 
In zonele de restrictie, inspectorii sanitari veterinari au prelevat probe de la toate exploatatiile pe o raza de 10 km in jurul focarelor confirmate. Rezultatele testarii PCR au aratat ca toate probele sunt negative, astfel ca in momentul de fata nu mai sunt inregistrate suspiciuni de boala.
 
"Masurile prevazute in decizia CLCB se vor mentine cel putin treizeci de zile de la data incheierii operatiunilor preliminare de curatare si dezinfectie a exploatatiilor infectate, in conformitate cu legislatia aplicabila. Reprezentantii Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania au fost informati asupra masurilor suplimentare de biosecuritate care trebuie instituite in fermele comerciale de pasari, pentru a preveni raspandirea bolii", scrie Agerpres.
 
Situatia este supravegheata permanent de ANSVSA, care identifica si implementeaza toate solutiile legale. Masurile si actiunile autoritatii au scopul de a impiedica raspandirea virusului si de a proteja industria avicola din Romania.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016