Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Documentatii

Aceasta perioada se caracterizeaza prin numarul de albine, intensitatea cresterii puietului si activitatea de zbor diminuata.
Ziua devine egala cu noaptea, iar precipitatiile sunt reduse, umiditatea fiind relativa. La albinele care se pregatesc de iernare se acumuleaza in corp importante cantitati de glucide, proteine si lipide care alcatuiesc „corpul gras”.
Glucidele ajuta la functionarea muschilor, lipidele alcatuiesc rezervele grase, iar proteinele sunt indispensabile pentru alimentarea larvelor si matcii in perioadele cand culesul de polen este intrerupt.
Lucrari in apicultura
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Lucrarile care se executa in aceasta perioada sunt:
- se stramtoreaza si organizeaza corespunzator cuiburile si fagurii cu miere, pastura si puiet ramasi in vederea iernarii;
- se controleaza calitatea mierii din faguri si se identifica eventuala miere de mana;
- se efectueaza tratamentele pentru combaterea varroozei;
- echilibrarea rezervelor de hrana intre familiile stupinei cu observatia ca pe durata sezonului rece cantitatea de miere necesara unei singure familii ca rezerve de hrana este de minimum 18-20 kg;
- se unesc familiile care nu sunt pregatite de iernat, de obicei acele familii care ocupa mai putin de 3-4 faguri acoperiti de albine;
- se inlocuiesc matcile batrane sau necorespunzatoare cu matci tinere provenite din rezerva stupinii, se va urmari ca materialul introdus sa fie de calitate superioara, crescut din suse valoroase. Se va evita introducerea botcilor de roire sau botcilor de salvare;
- administrarea de stimulente nutritive este necesara mai ales in zonele de deal si munte, unde culesurile tarzii sunt de mica intensitate sau lipsesc. Stimularea se va face cu sirop de zahar in raport de zahar: apa = 1:1 sau 2:1. Stimularea se poate face si prin introducerea de rame cu miere si pastura;
- se recomanda ca in noptile mai reci cuibul sa fie protejat impotriva frigului;
- se tine cont de repararea, reconditionarea, dezinfectarea si vopsirea echipamentului vechi si construirea si asamblarea echipamentului nou;
- stabilirea productiei totale si productiei marfa la miere, ceara si alte produse;
- daca pe timpul verii albinele trebuiau tinute in locuri umbroase, acum stupii trebuie expusi in zona cea mai insorita din stupina

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News