Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cantitatea de aer sau ventilatia pentru ciupercile Agaricus bisporus

cantitatea-de-aer-sau-ventilatia-pentru-ciupercile-agaricus-bisporus

Cele mai frumoase ciuperci cresc in balegar. Dar noi mancam ciupercile, nu balegarul. Alfred de Musset


Pentru o cantitate de o tona de compost este nevoie de 225 mc de aer/ora. Pentru 1 kg de ciuperci este necesar  1 mc de aer proaspat/h.

Ciupercile au nevoie de cantitate redusa de oxigen şi ridicata de CO2. Cantitatea cea mai mare de CO2 este necesara in perioada incubarii sau a cresterii miceliului.  Pentru a trece pe productie, de la o concentratie de CO2 de 6000-10.000 ppm se va ajunge la 1000-1800 ppm.

Prin folosirea ventilatiei dirijate, suprafata de cultura poate sa creasca, nu mai este in nici un fel pusa în pericol de insuficienta aerului din ciupercarie ca în cazul ciupercariilor  clasice.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pentru suprafata de cultura de 150 mp, puterea ventilatorului va avea un debit de 200 mc aer/h/tona de substrat nutritiv sau 20 mc aer/h/mp, si atunci capacitatea lui va fi de 3300-3500 mc/ora.
 
Cunoasterea necesarului de aer si folosirea unui ventilator cu un debit corespunzator constituie o problema de stricta specialitate mult mai valoroasa decat aplicarea unor metode mai simple de verificare.
 
In culturile intensiv-industriale, aerul care patrunde in interiorul spatiilor de cultura este conditionat : filtrat, umezit si încalzit sau racit la temperatura dorita de catre ciuperci.
 
- Curentii de aer
In cazul unei ventilatii prea mari, datorata supradimensionarii  capacitatii ventilatoarelor, la ventilatia dirijata, se creează curenti de aer care au o viteza prea mare, ceea ce este nefavorabil. In acest nedorit caz ciupercile se exfoliaza, straturile se usuca si productia scade. Viteza de circulatie a aerului evacuat pe la orificii sa nu fie mai mare de 0,15- 0,2-0,3 m/secunda.

Autoare a 28 carti in domeniul cultivarii ciupercilor si nu numai, este proprietar si editor a site-ului www.ciupercile.ro, unde scrie despre cultura ciupercilor, Dr. ing. Ioana Tudor tine singurul curs de ciupercar acreditat din tara.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton