Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Documentatii

Este o caracteristica la toate crustaceele si se prezinta prin indepartarea carapac ei vechi si aparitia uneia noi. Fenomenul este necesar datorita maririi corpului si imposibilitatii de a se dezvolta.
Exoscheletul este facut din parti structurale polizaharidice, chitina, care incep sa stranga corpul si limiteaza dezvoltarea. Cu mult timp inainte de a scapa de vechea carapace, exoschelet, racul incepe sa faca depozite de calciu in organism si sa-l consume masiv in doua-trei zile, cat timp sta ascuns, fiind foarte vulnerabil fara carapace, pentru a o inlocui pe cea veche.
Calciul trece din depozitele din corp prin tegumentul subtire, ca o piele, si se solidifica la suprafata lui, luand forma de carapace pe intreg corpul, de la cap la coada.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Tinerii raci, care sunt dispusi la crestere mai repede au si un ciclu de schimbare a carapacei mai rapid, de 6-11 ori pe an. In timp ce se creste in varsta schimburile de carapace se fac mai lent de 3-5 ori pe an si aproape deloc in ultimul an de existenta al racului.
Marcajele, cutele, nervurile de pe carcasa fiecarui rac sunt unice, ele se pas treaza si dupa fiecare naparlire, fiind astfel precum amprentele la om.
Dinamica populatiei
S-a observat ca in ciclul de viata al racilor sunt factori care nu pot fi controlati in totalitate de catre om. Apar selectii naturale in randul racilor, cei pu ternici ii inving pe cei slabi, care cu ranile pe care le au ajung victime sigure, clima potrivnica chiar in perioada reproducerii, concentratia apei intr-o anumita zona a lacului, substante ca amoniacul, nitritii, sulfitii sau ph-ul sunt mult mai mari decat cele normale, toate acestea pot sa duca la o mica molima in zona si sa dispara mai multi raci.
Densitatea populatiei de raci depinde de conditiile de mediu in timpul reproducerii, de factorii de stres, de numarul de indivizi care participa la reproducer e. Este stiut ca in cultura racilor dupa recoltarea din sezonul precedent nu poti sa estimezi exact numarul de indivizi ramasi pentru urmatorul an. Densitatea si diferentele de varsta intre indivizi dau aceasta dinamica a populatiei de raci.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News