Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt principalele preocupari ale consumatorilor din Romania?

care-sunt-principalele-preocupari-ale-consumatorilor-din-romania

Un factor important care influenteaza alegerile consumatorilor din Romania este siguranta alimentara, potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.


Potrivit comunicatului, 59% dintre romani declara ca se ghideaza in achizitionarea alimentelor dupa gradul de siguranta al acestora. Ulterior acestui factor se afla pretul (48% dintre romani vs 54% dintre cetatenii UE). De asemenea, al treilea criteriu este reprezentat de gust (43% dintre romani vs 51% dintre cetatenii UE).
 
"Si mai mare este procentul atunci cand vorbim despre constientizarea importantei sigurantei alimentare. 71% dintre romani (70% dintre cetatenii UE) s-au declarat preocupati de acest subiect. 
 
Cei mai multi au auzit despre aditivii din alimente sau bauturi (49% dintre romani vs 70% dintre cetatenii UE), despre toxiinfectiile alimentare cauzate de contaminarea cu bacterii, virusuri sau paraziti (49% dintre romani vs 57% dintre cetatenii UE) si despre reziduuri de pesticide din alimente (47% dintre romani vs 65% dintre cetatenii UE), acestea fiind la egalitatea cu bolile animalelor (47% dintre romani vs 60% dintre cetatenii UE)", se mentioneaza in comunicat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, televiziunea este principala sursa de informatii avand in vedere ca aproximativ 6 din 10 romani o folosesc pentru a afla despre riscurile alimentare. Urmatoarele criterii din aceasta categorie sunt familia, prietenii, vecinii sau colegii (50% dintre romani vs 44% dintre cetatenii UE). In ceea ce priveste internetul, acesta este utilizat ca sursa de informare de 27% dintre romani si 37% dintre cetatenii UE.
 
Mai mult de 8 din 10 respondenti au incredere in medici (81% dintre romani vs 89% dintre cetatenii UE). Dupa acestia urmeaza universitatile/oamenii de stiinta finantati din fonduri publice (77% dintre romani vs 82% dintre cetatenii UE) si fermierii si producatorii primari (76% dintre romani vs 74% dintre cetatenii UE).
 
"O minoritate dintre consumatori nu si-ar schimba comportamentul in cazul unei alerte alimentare (18% dintre romani vs 21% dintre cetatenii UE). Printre acestea, principalele motive invocate sunt: pregatirea alimentelor in modalitate recomandata (34% dintre romani vs 45% dintre cetatenii UE) si convingerea ca toate alimentele implica un anumit numar de riscuri si sunt imposibil de evitat toate (22% dintre romani vs 25% dintre cetatenii UE)", se mai precizeaza in comunicat.
 
Sondajul a fost realizat de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor, in perioada martie - aprilie 2022. In cadrul acestuia au fost luate 1.000 de interviuri persoanelor din Romania si 27.000 personelor din UE. In acest sens, cercetarea prezinta o imagine a modului in care europenii aleg alimentele, constientizeaza si sunt preocupati de siguranta alimentara.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016