Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Casa pastravarului. Constructii anexe pastravariei

casa-pastravarului-constructii-anexe-pastravariei

Desi, la o prima impresie, nu pare sa fie o componenta obligatorie a unei ferme salmonicole, casa pastravarului este extrem de importanta in reusita unei afaceri privind cresterea pastravilor.


Incercam in cele ce urmeaza sa explicam de ce. Cresterea pastravilor este o activitate ce implica destul de multa munca. 
 
Supravegherea pestilor este obligatoriu sa se realizeze permanent, pe parcursul a mai mult de 8 ore pe zi. Ziua de lucru a pastravarului incepe dimineata devreme si se incheie dupa lasarea intunericului. Totodata, pastravarul este uneori si paznicul fermei.
 
Astfel, este clar de ce pastravarul trebuie sa locuiasca in ferma. De obicei, pastravarul locuieste la ferma impreuna cu familia.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Printre sarcinile zilnice ale pastravarului amintim:
 
- Verificarea starii de functionare a prizei de apa. Trebuie verificata starea gratarelor de protectie: sa nu fie acoperite de frunze in exces, sa fie intregi, sa nu existe corpuri mari care sa impiedice patrunderea unei cantitati suficiente de apa in ferma etc.
 
- Observarea atenta a comportamentului pestilor. Orice abatere comportamentala de la nor- mal poate fi un indiciu ca ceva nu este in regula. Poate fi o depreciere a calitatii apei, poate fi o stare de stres datorata prezentei unor persoane straine (se pare ca pestii recunosc persoana ce ii ingrijeste) sau in cel mai rau caz poate fi vorba de o boala aparuta in ferma.
 

Hranirea

 
Aceasta este operatiunea cea mai importanta si care se repeta de multe ori pe parcursul unei zile. Frecventa hranirii este in functie de specie si de varsta pestilor.
 
Stabilirea ratiilor furajere. Chiar daca nu are loc zilnic, ci doar saptamanal, aceasta ope ratiune se face cu mare atentie. Astfel, in casa pastravarului se vor gasi toate cele trebuincioase unui trai pentru o familie, dar si ustensilele si echipamentele de lucru.
 
Casa pastravarului trebuie sa aiba dependinte in care se vor depozita furajele, uneltele de lucru, echipamentele, un minilaborator in care se vor tine unele aparate de control ale calitatii apei, canfar, un dulap de medicamente etc.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016