Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Exporturile romanesti de porumb au crescut cu 66 la suta

In acelasi timp, valoarea produselor agroalimentare exportate de Romania in primul semestru al anului, a depasit doua miliarde de euro.
In aceste conditii, deficitul balantei comerciale cu produse agroalimentare a fost de 295,3 milioane de euro, in primul semestru al anului 2014, in scadere cu 34,5 la suta fata de valoarea inregistrata in perioada similara din 2013, cand a atins nivelul de 450,5 milioane de euro.
Potrivit MADR, in primele sase luni din 2014, exporturile in tarile terte s-au mentinut la nivelul consemnat in aceeasi perioada din anul precedent, in timp ce livrarile intra-comunitare de produse agroalimentare au crescut cu 16 la suta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Principalul produs exportat in perioada mentionata a fost porumbul (1.074.400 tone), cantitatea livrata fiind in crestere cu aproape 66 la suta, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, iar incasarile mai mari cu 85,2 milioane de euro, pana la 328,6 milioane de euro. Volumele superioare exportate au generat venituri suplimentare la tigari (+83,6 milioane euro), animale vii din specia ovine sau caprine (+22,9 milioane de euro), nuci (+19,9 milioane euro), produse de brutarie-patiserie (+8,4 milioane de euro).
In topul importurilor s-au mentinut, in primele sase luni, carnea de porc si preparatele alimentare, cu o valoare de 118,8 milioane de euro pentru 66.000 de tone, respectiv 81,7 milioane deeuro.
Uniunea Europeana ramane principalul partener in comertul agricol al Romaniei cu o pondere valorica de 64,6 la suta in privinta livrarilor de produse agroalimentare catre aceasta destinatie si de 80,7 la suta pe partea de achizitii din statele membre UE.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, este optimist in privinta balantei comerciale pentru anul 2014, in conditiile in care „experienta ne arata ca volumul cel mai mare de export este in a doua parte a fiecarui an si atunci exista premise importante sa avem al doilea an consecutiv cu balanta pozitiva”.
Romania a reusit, in 2013, pentru prima data in ultimii 20 de ani, sa inregistreze un excedent de peste 300 de milioane de euro in comertul cu produse agroalimentare, fata de un deficit de aproape 800 de milioane de euro in anul 2012.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Investitii masive in sectorul agricol. MADR suplimenteaza bugetul DR-22
- » Taieri in bugetul MADR. Ce trebuie sa stie fermierii in 2025
- » Rabla pentru tractoare. O noua posibiltate de lansare
- » Finantari nerambursabile de 200.000 euro pentru fermieri
- » MADR si AFIR: Fermierii trebuie sa isi evalueze exploatatia agricola