Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de struti: Cresterea pana la varsta de 3 saptamani

ferma-de-struti-cresterea-pana-la-varsta-de-3-saptamani

In aceasta faza este necesar sa continuam controlul in greutate. Traind din absorbtia treptata a vitellusului, el scade in greutate, practic, pana acesta este complet absorbit.


Acest control al greutatii corporale ne va permite:
 
- sa sesizam momentul in care greutatea corporala a ramas constanta si care trebuie sa coincida cu disparitia" sacului vitelin. Vom observa atunci inca un lucru, si anume ca puiul va incerca sa gaseasca cu ciocul surse de hranire, lucru pe care nu-l facuse in zilele anterioare
 
- nu este rau ca in acea zi sa aducem langa acest pui un altul mai mare cu o saptamana, care a invatat deja sa manance si il invata deci si pe fratele sau mai mic; 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
- putem considera terminata faza de ingrijire foarte atenta, cand puii, recuperand pierderea in greutate din primele zile de viata, au ajuns la greutatea pe care o aveau atunci cand au iesit din ou.
 
Recastigarea greutatii initiale este in stransa legatura cu perioada totala de incubatie. Atunci cand de la introducerea oualor la incubatie si pana la eclozionarea puiului au tre cut 38 de zile, atunci perioada de recuperare va fi mai lunga (6-7 zile), pe cand la o ecloziune tarzie (in a 42-43-a zi de la introducerea oualor la incubat), pierderea in greu- tate se poate recupera chiar in cateva zile. Desigur, aceasta regula nu este generala. 
 
In logica, s-ar putea presupune ca in zilele in care sta mai mult in ou, puiul isi finiseaza mai bine organismul. Este problematica insa aceasta teorie daca prelungirea perioadei de incubatie se datoreaza unei mai incete dezvoltari a embrionului, din cauza, de exem plu, a unei temperaturi mai mici de incubatie.
 
In primele zile de dupa incubatie, puiul are nevoie doar de o temperatura si o acratie corespunzatoare. Acest microclimat va fi asigurat intr-un spatiu inchis, avand ca par- doseala un grilaj corespunzator, cu ochiuri mici si frecvente, amplasat la o distanta de 10-15 cm de la pardoseala. In acest fel. se izoleaza puiul de fecale, acestea cazand printre ochiurile grilajului. 
 
O temperatura de 28-30°C va fi asigurata de o sursa de caldura sau un generator de aer cald, iar temperatura trebuie sa fie uniforma in toata incaperea. In SUA s-a conceput o cusca de demarare, formata din pereti „plini“ si cu un grilaj, ca pardoseala, asezat la cca 40 cm de la sol. Trebuie sa existe posibilitatea succesiunii "zi-noapte".
 
Hranitoarele si adapatorile trebuie sa fie joase si plate, iar cel pentru apa trebuie sa fie fix, nerasturnabil.
 
Un furaj uscat va fi pus in jgheabul de furaje in ziua in care vitellusul a fost absorbit, iar puiul incepe sa umble cu ciocul dupa mancare. Se pot, de asemenea, imprastia firicele de fan bine uscat pe grilaj. Se poate administra un furaj compus din 25% galbenus de ou fiert, 25% praf de scoici, 25% morcov si 25% fan umezit si administrat cu mana pe cioc, pana ce puiul reuseste sa manance singur. 
 
Dupa a doua sau a treia zi de la inceperea consumarii acestui fel de furaj, in jgheab va fi administrat un aliment (nutret combinat) sau un concentrat proteino-vitamino-mineral (1/3) impreuna cu iarba sau fan triturat (2/3). Furajele vor avea preferabil o granulatie de 4 mm lungime si 2 mm diametru. format din malai de porumb. Se va evita formarea de pulberi (praf in furaj), pentru a nu fi inhalat de pui, si administrarea de granule sfaramate (brizura).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016