Ferma de struti: Cresterea pana la varsta de 3 saptamani
In aceasta faza este necesar sa continuam controlul in greutate. Traind din absorbtia treptata a vitellusului, el scade in greutate, practic, pana acesta este complet absorbit.
Acest control al greutatii corporale ne va permite:
- sa sesizam momentul in care greutatea corporala a ramas constanta si care trebuie sa coincida cu disparitia" sacului vitelin. Vom observa atunci inca un lucru, si anume ca puiul va incerca sa gaseasca cu ciocul surse de hranire, lucru pe care nu-l facuse in zilele anterioare
- nu este rau ca in acea zi sa aducem langa acest pui un altul mai mare cu o saptamana, care a invatat deja sa manance si il invata deci si pe fratele sau mai mic;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
- putem considera terminata faza de ingrijire foarte atenta, cand puii, recuperand pierderea in greutate din primele zile de viata, au ajuns la greutatea pe care o aveau atunci cand au iesit din ou.
Recastigarea greutatii initiale este in stransa legatura cu perioada totala de incubatie. Atunci cand de la introducerea oualor la incubatie si pana la eclozionarea puiului au trecut 38 de zile, atunci perioada de recuperare va fi mai lunga (6-7 zile), pe cand la o ecloziune tarzie (in a 42-43-a zi de la introducerea oualor la incubat), pierderea in greu- tate se poate recupera chiar in cateva zile. Desigur, aceasta regula nu este generala.
In logica, s-ar putea presupune ca in zilele in care sta mai mult in ou, puiul isi finiseaza mai bine organismul. Este problematica insa aceasta teorie daca prelungirea perioadei de incubatie se datoreaza unei mai incete dezvoltari a embrionului, din cauza, de exem plu, a unei temperaturi mai mici de incubatie.
In primele zile de dupa incubatie, puiul are nevoie doar de o temperatura si o acratie corespunzatoare. Acest microclimat va fi asigurat intr-un spatiu inchis, avand ca pardoseala un grilaj corespunzator, cu ochiuri mici si frecvente, amplasat la o distanta de 10-15 cm de la pardoseala. In acest fel. se izoleaza puiul de fecale, acestea cazand printre ochiurile grilajului.
O temperatura de 28-30°C va fi asigurata de o sursa de caldura sau un generator de aer cald, iar temperatura trebuie sa fie uniforma in toata incaperea. In SUA s-a conceput o cusca de demarare, formata din pereti „plini“ si cu un grilaj, ca pardoseala, asezat la cca 40 cm de la sol. Trebuie sa existe posibilitatea succesiunii "zi-noapte".
Hranitoarele si adapatorile trebuie sa fie joase si plate, iar cel pentru apa trebuie sa fie fix, nerasturnabil.
Un furaj uscat va fi pus in jgheabul de furaje in ziua in care vitellusul a fost absorbit, iar puiul incepe sa umble cu ciocul dupa mancare. Se pot, de asemenea, imprastia firicele de fan bine uscat pe grilaj. Se poate administra un furaj compus din 25% galbenus de ou fiert, 25% praf de scoici, 25% morcov si 25% fan umezit si administrat cu mana pe cioc, pana ce puiul reuseste sa manance singur.
Dupa a doua sau a treia zi de la inceperea consumarii acestui fel de furaj, in jgheab va fi administrat un aliment (nutret combinat) sau un concentrat proteino-vitamino-mineral (1/3) impreuna cu iarba sau fan triturat (2/3). Furajele vor avea preferabil o granulatie de 4 mm lungime si 2 mm diametru. format din malai de porumb. Se va evita formarea de pulberi (praf in furaj), pentru a nu fi inhalat de pui, si administrarea de granule sfaramate (brizura).
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.